“Bitcoin heeft bullish signalen”, Bithumb verdenkt “insider” van hackpoging

Crypto update 22.15 uur - Bitcoin is vandaag wat gezakt, maar direct kwam er koopvolume op gang. BTC noteert een koers van $4.112 op moment van schrijven (bron: Messari). Beleggers pakken wél winst bij onder meer Tezos (-1%) en Basic Attention Token (-1,7%), altcoins die de afgelopen twee dagen fors gestegen zijn. De Koreaanse beurs Bithumb weerspreekt dat er 13 miljoen dollar aan EOS-tegoeden zijn buitgemaakt. Ze verdenken een "insider" van de hackpoging.

Bitcoin update: "Bullish signalen"

Wat zegt Stef ten Tuinder van de koers van bitcoin? [penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin heeft vandaag heel even een korte terugval gezien. We dipten vandaag $100 op de chart (van de beurs BitMEX, redactie). Direct waren er kooporders die de prijs weer terugbrachten richting $4.070. Daar houden we vooralsnog stand. [/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]De “bulls” zijn nog steeds bij de les. De $4.100 is vandaag getest, wellicht morgen verder richting $4.150. Ook worden er vandaag weer higher lows gevormd, wat nog steeds een bullish signaal is voor bitcoin.[/penci_blockquote]

Bithumb verdenkt "insider" van hackpoging

De Koreaanse cryptobeurs Bithumb is slachtoffer geweest van een aanval vrijdagavond, meldt de beurs in een statement op haar site. De ruilbeurs spreekt van een “abnormale opname” en heeft hierop de tegoeden verplaatst van de “hot wallet” naar “cold storage”.

Later wordt bekend dat er is getracht om circa 3 miljoen stuks EOS buit te maken, omgerekend circa 13 miljoen dollar. Coindesk meldt deze zaterdagavond dat Bithumb vermoedt dat het om een “insider job” gaat. Daarmee zou een externe hackersaanval zijn uitgesloten. Wordt vervolgd.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.