Onderzoek: 3% van Amerikaanse pensionado’s bezit bitcoin (BTC)

Ongeveer 3% van de Amerikaanse pensionado’s beweert een beetje bitcoin (BTC) te bezitten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd door het tijdschrift Gold IRA Guide. Daar staat tegenover dat 33% van de ondervraagden niet weet wat bitcoin is.

Pensionado’s en bitcoin

Het tijdschrift Gold IRA Guide heeft het onderzoek uitgevoerd onder duizend Amerikaanse gepensioneerden van meer dan 50 jaar oud. De respondenten zijn gevraagd naar hun gedachten over het investeren in de grootste cryptomunt bitcoin.

Enkele resultaten:

  • 56,7% van de respondenten is op de hoogte van BTC, maar heeft geen interesse om te investeren
  • 2,7% beweert dat men al BTC bezit
  • 3,5% wil graag in BTC investeren, maar weet niet waar te beginnen
  • 4,5% van de respondenten heeft wél interesse in de cryptomunt en houdt het in de gaten. Ze gaan vooralsnog niet over tot het kopen ervan.
  • Opvallend feitje: een aanzienlijk deel van de ondervraagden (ca. 33%) heeft geen idee wat bitcoin is

Zie de onderstaande grafiek.

Source: Gold IRA Guide

In de onderstaande grafiek verantwoordt het tijdschrift de onderzoekspopulatie.

Source: Gold IRA Guide

In Nederland is niet specifiek onderzoek uitgevoerd naar 50+ en cryptocurrencies. In maart dit jaar maakte Kantar TNS nieuwe cijfers bekend: in Nederland zijn nog circa 480.000 beleggers in cryptocurrencies, 100.000 minder dan tijdens het hoogtepunt van de markt. Ook lag het gemiddelde bedrag per portfolio lager dan in een eerder onderzoek van Kantar uit november 2017.

Bron: Cointelegraph

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!