Onderzoek: 3% van Amerikaanse pensionado’s bezit bitcoin (BTC)

Ongeveer 3% van de Amerikaanse pensionado’s beweert een beetje bitcoin (BTC) te bezitten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd door het tijdschrift Gold IRA Guide. Daar staat tegenover dat 33% van de ondervraagden niet weet wat bitcoin is.

Pensionado’s en bitcoin

Het tijdschrift Gold IRA Guide heeft het onderzoek uitgevoerd onder duizend Amerikaanse gepensioneerden van meer dan 50 jaar oud. De respondenten zijn gevraagd naar hun gedachten over het investeren in de grootste cryptomunt bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele resultaten:

Zie de onderstaande grafiek.

Onderzoek: 3% van Amerikaanse pensionado’s bezit bitcoin (BTC)

In de onderstaande grafiek verantwoordt het tijdschrift de onderzoekspopulatie.

Onderzoek: 3% van Amerikaanse pensionado’s bezit bitcoin (BTC)

In Nederland is niet specifiek onderzoek uitgevoerd naar 50+ en cryptocurrencies. In maart dit jaar maakte Kantar TNS nieuwe cijfers bekend: in Nederland zijn nog circa 480.000 beleggers in cryptocurrencies, 100.000 minder dan tijdens het hoogtepunt van de markt. Ook lag het gemiddelde bedrag per portfolio lager dan in een eerder onderzoek van Kantar uit november 2017.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTConderzoek

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...