binance dex

Update – Binance mainnet swap afgerond, wallets voor BNB zijn beschikbaar

Update – Binance zet een nieuwe stap in het migratieproces van haar BNB token. De mainnet swap van de Binance blockchain is succesvol afgerond, zo maakt de cryptobeurs deze dinsdagochtend bekend. Dat houdt in dat de originele ERC20 BNB tokens succesvol gemigreerd naar de nieuwe blockchain. BNB is nu een BEP2 token en krijgt de aanduiding “coin” in plaats van “token”, omdat het uitgegeven wordt op een eigen blockchain nu.

Binance mainnet swap

Stel je hebt BNB op de centrale beurs. Wat betekent de swap voor de bezitter van BNB tokens?

 1. Binance regelt automatisch dat de BNB ERC20 tokens worden gemigreerd naar de nieuwe blockchain en worden omgezet naar BEP2 tokens. Die zogenaamde ‘mapping’-fase is nu afgerond.
 2. Voor het ontvangen van de BNB tokens vanuit de centrale exchange, is het aanmaken van een nieuwe wallet nodig op de nieuwe blockchain. Dat aanmaken gaat via Binance.org.
 3. Voor de nieuwe wallet is nodig: een nieuw wachtwoord voor je wallet, het veilig opslaan van nieuwe keystore file én de 24 seeds. Deze seeds zijn de sleutel naar je private keys van je cryptovaluta op deze wallet.
 4. Vanuit deze wallet kun je handelen op de decentrale exchange van Binance en kun je diverse andere BEP2 tokens opslaan. Bijvoorbeeld Red Pulse wordt ook omgezet naar een BEP2 token.
 5. Op moment van schrijven is er nog geen handelsactiviteiten op de ‘dex’.
 6. De wallet is ook te benaderen via een aantal walletproviders: zoals de mobiele wallet van Trust Wallet (onderdeel van Binance) of Cool S wallet.
 7. Ook hardwareleverancier Ledger ondersteunt de wallet. Trezor wordt (nog) niet ondersteund.
 8. Stel dat je net ERC20 tokens op de centrale Binance exchange hebt gestort? Geen probleem. Deze worden automatisch omgezet in BEP2 tokens. Vervolgens kun je ze versturen naar je nieuwe walletadres.
 9. Heb je BNB op een andere exchange? Dan heb je twee keuzes: je stuurt het naar BNB-wallet op de centrale exchange en verstuurt het vervolgens naar je nieuwe walletadres op de ‘dex’. Of je houdt de BNB aan op een andere exchange als ERC20 token. Dat is nog gewoon mogelijk.

Voor meer informatie over de migratie naar de Binance blockchain en ‘dex’, bezoek de website van Binance.

Bekijk ook het interview wat we met CFO Wei Zhou hadden tijdens de Paris Blockchain Week Summit.

BNB BEP2 token

Zoals gezegd krijgt BNB een eigen blockchain en daarmee verandert haar status van een ERC20 token naar een coin. Die coin komt als native BEP2-token op de Binance-chain. De native nieuwe token krijgt de volgende karaktereigenschappen:

 • Een voorraad van 200 miljoen tokens op de nieuwe blockchain
 • Een ‘burn’ (vernietiging)  van 11 miljoen stuks op de Binance Chain
 • Het bevriezen van 48 miljoen stuks, deze zijn niet beschikbaar voor gebruik/handel
 • Binance komt op 23 april ook met een eigen Chain Explorer en Web Wallet.
 • Nieuwe handelsparen op de beurs zodra de eerste swap heeft plaatsgevonden.

Bitcoin Magazine NL publiceert binnenkort haar interview met CFO Wei Zhou, waarin hij ook ingaat op dit onderwerp. 

bitcoin meester

Binance blockchain en decentrale exchange (‘dex’)

Op donderdagochtend stond enigszins mysterieus op het Twitteraccount van Binance: “vandaag is de geboorte van een nieuw genesisblok”. Een subtiele verwijzing naar hun eigen Binance Chain? Het eerste project op de native chain is een decentrale exchange (‘dex’). Dat vehikel is – op de lange termijn – gericht om een hybride variant van de huidige, centrale beurs te maken.

Dex en wallets

Changpeng Zhao, ceo van Binance maakt vandaag in een tweet duidelijk welke walletproviders van het begin de ‘dex’ gaan ondersteunen. Je kunt dus deze wallets koppelen aan de Binance dex en zo tokens uitruilen. Het heeft tot gevolg dat de tokens Mithril en Enjin weer een flinke koersstijging doormaken.

Ook de Ledger Nano X en Nano S worden ondersteund.

 

Binance

Binance geldt samen met Coinbase als de unicorns in de crypto industrie met een geschatte bedrijfswaarde boven de één miljard dollar. De beurs, gereguleerd in Malta, haalde onlangs het nieuws om de cryptomunt Bitcoin SV te ‘delisten’.

Daarnaast gaat men samenwerken met CipherTrace om witwassers of fraudeurs op de blockchain aan te gaan pakken. De beurs wil graag voldoen aan de internationale regels tegen witwassen (Anti Money Laundering).

De uiteindelijke ambitie van ceo Changpeng Zhao en de zijnen is om ook de Amerikaanse markt te veroveren, de weg die eToro onlangs is ingeslagen met eToro USA. Zolang men gereguleerd is op Malta, is die ambitie nog ver weg, omdat de wetgeving is de VS vele malen strenger is.

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!