Update – Binance mainnet swap afgerond, wallets voor BNB zijn beschikbaar

Update - Binance zet een nieuwe stap in het migratieproces van haar BNB token. De mainnet swap van de Binance blockchain is succesvol afgerond, zo maakt de cryptobeurs deze dinsdagochtend bekend. Dat houdt in dat de originele ERC20 BNB tokens succesvol gemigreerd naar de nieuwe blockchain. BNB is nu een BEP2 token en krijgt de aanduiding "coin" in plaats van "token", omdat het uitgegeven wordt op een eigen blockchain nu.

Binance mainnet swap

Stel je hebt BNB op de centrale beurs. Wat betekent de swap voor de bezitter van BNB tokens?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor meer informatie over de migratie naar de Binance blockchain en 'dex', bezoek de website van Binance.

Bekijk ook het interview wat we met CFO Wei Zhou hadden tijdens de Paris Blockchain Week Summit.

BNB BEP2 token

Zoals gezegd krijgt BNB een eigen blockchain en daarmee verandert haar status van een ERC20 token naar een coin. Die coin komt als native BEP2-token op de Binance-chain. De native nieuwe token krijgt de volgende karaktereigenschappen:

Bitcoin Magazine NL publiceert binnenkort haar interview met CFO Wei Zhou, waarin hij ook ingaat op dit onderwerp.

Binance blockchain en decentrale exchange ('dex')

Op donderdagochtend stond enigszins mysterieus op het Twitteraccount van Binance: "vandaag is de geboorte van een nieuw genesisblok". Een subtiele verwijzing naar hun eigen Binance Chain? Het eerste project op de native chain is een decentrale exchange ('dex'). Dat vehikel is - op de lange termijn - gericht om een hybride variant van de huidige, centrale beurs te maken.

Dex en wallets

Changpeng Zhao, ceo van Binance maakt vandaag in een tweet duidelijk welke walletproviders van het begin de 'dex' gaan ondersteunen. Je kunt dus deze wallets koppelen aan de Binance dex en zo tokens uitruilen. Het heeft tot gevolg dat de tokens Mithril en Enjin weer een flinke koersstijging doormaken.

Ook de Ledger Nano X en Nano S worden ondersteund.

Binance

Binance geldt samen met Coinbase als de unicorns in de crypto industrie met een geschatte bedrijfswaarde boven de één miljard dollar. De beurs, gereguleerd in Malta, haalde onlangs het nieuws om de cryptomunt Bitcoin SV te 'delisten'.

Daarnaast gaat men samenwerken met CipherTrace om witwassers of fraudeurs op de blockchain aan te gaan pakken. De beurs wil graag voldoen aan de internationale regels tegen witwassen (Anti Money Laundering).

De uiteindelijke ambitie van ceo Changpeng Zhao en de zijnen is om ook de Amerikaanse markt te veroveren, de weg die eToro onlangs is ingeslagen met eToro USA. Zolang men gereguleerd is op Malta, is die ambitie nog ver weg, omdat de wetgeving is de VS vele malen strenger is.

Lees meer over:
Binancedexexchange

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.