Cardano IOHK Atala Ethopie
Cardano IOHK Atala Ethopie
Nieuwsberichten » Samenwerking Cardano en regering Ethiopië voor Blockchain Framework

Samenwerking Cardano en regering Ethiopië voor Blockchain Framework

De oprichter van Cardano (en tevens de CEO van IOHK) Charles Hoskinson heeft bekend gemaakt dat hij een Enterprise Blockchain Framework gaat launchen. Hiermee kunnen miljoenen inwoners uit verschillende Afrikaanse landen toegang krijgen tot nieuwe financiële diensten.

Atala, het blockchain framework

Het project waar we het over hebben heet Atala. Het framework van IOHK is bedoeld als pijplijn voor ontwikkelaars, bedrijven en overheden om oplossingen en nieuwe producten te kunnen gaan implementeren.

Atala is an enterprise framework similar to Hyperledger Fabric. However, the point is to be a solutions provider for governments in need of a municipal currency or a supply chain management system. This requires a type of framework that serves as libraries and modules that would allow governments to rapidly build a product for end users,” – Hoskinson

  bitcoin meester  

Ontwikkelingslanden en cryptovaluta

Hoewel Atala vergelijkbaar is met het open-source blockchain framework Hyperledger Fabric, is de aanpak van dit project anders. De focus ligt minder op Fortune 500-bedrijven en juist meer op overheden in de Afrikaanse ontwikkelingslanden. Het framework is vanuit niets opgebouwd en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen zoals eigendomsregistratie, digitale verkiezingen en supply chain management. Bovendien ligt de focus van Atala op de adoptie van digitale valuta. Dat is een bijzondere zet, gezien de meeste soortgelijke framework-ondernemingen neutraal zijn als het gaat om cryptocurrencies.

Volgens Hoskinson zal Atala in samenwerking met de Ethiopische regering worden gebruikt om een nieuwe cryptocurrency te ontwikkelen om daarmee een veilig en betrouwbaar betaalmiddel te bieden voor de hoofdstad van het land.

While we have several MoUs signed, the most prominent of which we are going to build is a utility currency for Ethiopia’s capital, Addis Ababa. We are working with the Ethiopian government to create a new digital payments system that will allow six million users to pay their power and electric bills with cryptocurrency. We want to eventually combine this with an identity card,” – Hoskinson.

Pilot in Ethiopië

Het project met de regering van Ethiopië is een pilot. Naar verwachting wordt het framework de komende tijd in verschillende andere Afrikaanse landen geïntroduceerd. In deze landen is er een enorme markt (zonder aanwezigheid van de Westerse doorontwikkelde infrastructuren). Hierdoor is het eenvoudiger om nieuwe smart economies te openen. Atala zal ook gaan samenwerken met andere ondernemingen die de adoptie van blockchain in deze landen op touw willen zetten.

“We are trying to find the correct product market fit at this time, but I can also say that we have signed an MoU with a major shoe maker for anti-counterfeiting,”

Interoperabiliteit van verschillende blockchains

Een ander belangrijk doel van Atala is om data tussen verschillende blockchains te kunnen gaan versturen. Op dit moment is (het gebrek aan) de interoperabiliteit voor veel bedrijven nog een issue. Deze interoperabiliteit is echter wel essentieel om wereldwijde adoptie voor elkaar te kunnen krijgen. Zo onderzoekt IOHK bijvoorbeeld een nieuwe track-and-trace oplossing voor de agrarische supply chain van Ethiopië. De interoperabiliteit van de blockchain is hierbij een belangrijk element.

Zie hier het originele bericht van Forbes over Atala.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Blockchain EOS onder vuur na probleem met dApp, aanvaller maakt $110.000 buit

Arnold Hubach

‘Bitcoin transacties eenvoudiger te detecteren dan fiat betalingen’, aldus rapport

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder