'Bitcoin (BTC) hoort thuis in het portfolio van elke belegger'
Nieuws » ‘Bitcoin (BTC) hoort thuis in het portfolio van elke belegger’

‘Bitcoin (BTC) hoort thuis in het portfolio van elke belegger’

De ceo van Morgan Creek Capital, Mark Yusko, is van mening dat elke belegger een beetje bitcoin (BTC) moet hebben. Dat laat de ervaren investeerder weten in een interview met CNBC.

Bitcoin is een mooie belegging om te diversifiëren.

Mark Yusko

Volgens de ervaren investeerder gaat BTC de komende tien jaar veel beter presteren dan het gemiddelde mandje met aandelen. De index van Morgan Creek, de Digital Asset Index Fund, gaat het beter doen dan de Amerikaanse aandelenindex S&P 500.

Die weddenschap is het bedrijf aangegaan. De Digital Asset Index Fund volgt de waarde van de tien grootste cryptomunten. Dus niet alleen de prijs van bitcoin is belangrijk voor de index om goed te presteren.

Yusko is al een hele lange tijd erg positief over de kansen voor beleggers in bitcoin. Dat komt natuurlijk ook omdat hij er bij gebaat is dat het goed gaat. Zijn bedrijf is profiteert van een goede koers voor bitcoin en andere cryptomunten.

Eerder vertelde de ondernemer al een prijs van $400.000 per BTC te voorzien in de toekomst. Yusko: ”Bitcoin gaat het hele spelletje van vraag en aanbod veranderen voor bankiers. Ik vind het niet verrassend dat bankiers en anderen zich tegen bitcoin keren.”

Bitcoin kán namelijk roet in het eten gooien voor verschillende machtige partijen in de wereld.

Denk bijvoorbeeld aan de belangrijkste valuta op aarde: de dollar. Een Amerikaanse senator riep eerder deze maand op tot het boycotten van aan- en verkopen van bitcoin en andere cryptovaluta in de Verenigde Staten. Hij is bang dat het land zijn monopolie verliest.

Een van de grote instanties die recentelijk zich uitsprak tégen bitcoin is de Europese centrale bank. Volgens de bank is bitcoin geen gevaar voor hun monetaire beleid. De toekomst gaat uitwijzen of dit klopt. Voorlopig lijken ze naar buiten uit te willen communiceren dat het geen concurrentie is.

Bitcoin heeft overigens geen toestemming nodig van wie dan ook. Het netwerk groeit al 10 jaar gestaag. En voorlopig lijkt daar geen einde aan te komen.

Interview Mark Yusko

Check ook ons interview met Mark Yusko. Volgens hem zijn er een hoop grote investeerders die al bezig zijn met het kopen van bitcoin. Ze willen niet achterlopen en een kans missen.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Twitter-dochter Square Crypto lijft prominente bitcoin developer in

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) rond $10.775, Faketoshi Nakamoto onthult naam en foto

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder