hitbtc cryptobeurs bitcoin btc

‘Complete Bitcoin (BTC) voorraad bij cryptobeurs HitBTC opgenomen’, aldus deze onderzoeker

De druk vanuit klanten op de cryptobeurs HitBTC neemt toe. Klanten klagen op sociale media al maandenlang over het niet kunnen opnemen van hun tegoeden. De beurs reageert dat er niets aan de hand is en dat klanten hun tegoeden wél kunnen opnemen. Volgens de onderzoeker CryptoMedication is de situatie wel zorgwekkend: volgens hem is de complete voorraad aan bitcoin (BTC) van de beurs gehaald.
Is er sprake van een verslechterde financiële situatie nu HitBTC opnames voor haar klanten frustreert? Of is er ‘gewoon’ sprake van zeer gebrekkige dienstverlening?

HitBTC

HitBTC is geregistreerd in Chili, en geldt als één van de oudste namen in de industrie. De beurs draait ruim 1,3 miljard aan volume per etmaal, zo blijkt uit cijfers van Coinmarketcap.

Het is onduidelijk in hoeverre er bij de beurs sprake is van wash trading, een veel toegepaste praktijk bij cryptobeurzen. De beurs draait het meeste volume (22%) met het handelspaar BTC-USDT, gevolgd door het handelspaar ETH/USDT. Ook de paren LTC/BTC en LTC/USDT is samen goed voor 16% van het totale volume.

bitcoin meester

Gebruikersklachten

Hoewel één van de oudste beurzen, is de beurs niet geheel onomstreden. Opvallend is dat het de laatste maanden klachten regent op Twitter. Veel gehoorde klacht: ‘ik kan mijn tegoeden niet opnemen of het proces duurt heel lang’.

Twitteraar CryptoAfrica spreekt over een onhoudbare situatie en roept op tot onderzoek. Het probleem volgens hem niet het bitcoin netwerk zelf. Het is een moedwillige actie van HitBTC om opnames te vertragen.

Ook op het Telegram-kanaal en Reddit klagen bezoekers over de opnames. Een paar voorbeelden uit de Telegram chat.

 

Op Twitter stelt onderzoeker CryptoMedication na eigen chainanalyses: gebruikers móeten zich zorgen maken omdat alle BTC van de beurs zijn opgenomen.

Reactie HitBTC

Op de tweet reageert de klantenservice van HitBTC als volgt. Ze wijzen erop dat het ‘systeem normaal werkt’.

Of er sprake is van een alarmerende situatie of van een gebrekkige klantenservice, valt te bezien. De communicatiekanalen van HitBTC zijn zeer actief. Er worden aan de lopende band nieuwe cryptomunten genoteerd.

Ook heeft HitBTC op 17 mei j.l. nog aangekondigd dat de serverinfrastructuur voor de handel en custody naar Londen wordt verhuisd.

Weeffouten cryptomarkt

De handelsinfrastructuur rondom de cryptomunten geldt als één van de kwetsbare aspecten aan de cryptosector. Dit jaar hebben zich al diverse (veiligheids) incidenten voorgedaan bij cryptobeurzen.

Zo zijn er hackers binnengedrongen bij Binance en Cryptopia. Laatstgenoemde beurs doorloopt nu een liquiditeitproces, waarbij alle bezittingen van de hand worden gedaan.

Binance likt haar wonden na de hack waarbij $40,7 miljoen is buitgemaakt.

Bronnen: HitBTC / Today’s Gazette

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!