Bitcoin (BTC) weer in de spotlight, aldus Meltem Demirors – CSO CoinShares

De bitcoin-prijs is sinds begin dit jaar meer dan verdubbeld en wordt momenteel verhandeld tegen een koers van meer dan 8.000 dollar. De meest dominante cryptomunt is daarbij de afgelopen week gestegen met liefst 30 procent.

Bitcoin “the talk of the town”

Meltem Demirors, de Chief Strategy Officer (CSO) bij CoinShares, een digitale vermogensbeheerder, geeft aan dat er grote vooruitgang wordt geboekt in de cryptowereld en dat bitcoin eindelijk weer op de voorgrond staat.

CoinShares betreft de groep achter de eerste bitcoin en ether exchange traded notes en ’s werelds eerste gereguleerde bitcoin strategy (GABI). Daarmee is het een toonaangevende partij op het gebied van cryptofinanciering, met meer dan 1 miljard dollar aan crypto-activa verdeeld over verschillende op de beurs verhandelde en particuliere beleggingsproducten.

Demirors was afgelopen week bij de Consensus conferentie in New York en peilde daar het sentiment. Zij is afgestudeerd in mathematical economics aan de Rice University en zoals gezegd de CSO bij CoinShares.

Ze geeft aan dat dit jaar bitcoin weer centraal stond. Vorig jaar ging het juist nog over speculatieve nieuwe tokens en protocollen. Voor CNBC gaf ze aan waarom bitcoin volgens haar weer stijgende is.

“It’s good to see a return to Bitcoin and everyone is feeling good and we’re seeing signs of life there’s a lot of confidence right now. Number one reason for that confidenCe: there’s a lot of global macro unrest. There’s a lot of volatility in the market. Second big theme: Privacy. And I would say the last one is what’s happening in private markets. We’ve seen a lot of tech IPOs that haven’t performed. Bitcoin connecting with legacy finance is really appealing to the class of investors looking for innovation and high growth”

Meltem Demirors

Ze wees erop dat critici betogen dat de verwerking van bitcoin-transacties te lang duurt en dat de cryptografie niet schaalbaar is. Om dit probleem aan te pakken zijn er met succes verschillende blockchainprojecten gestart.

Demirors ziet het nog steeds als behoorlijke opgave om alle problemen rondom het bitcoin-netwerk effectief op te lossen maar is positief gestemd. Zeker ook omdat bitcoin de cryptomunt is die men het beste kent qua naam. Daarmee alleen al heeft het een voorsprong op andere projecten.

Hoge volatiliteit in tech stocks maakt bitcoin aantrekkelijk

Demirors geeft verder aan dat bitcoin het veiligste netwerk betreft van welke cryptocurrency dan ook. Daarnaast wijst ze erop dat Microsoft, dat experimenteerde met het ethereum-netwerk, nu tevens bezig is met de implementatie van een gedecentraliseerde oplossing voor identiteitsbeheer bovenop de bitcoin-blockchain. Ook daar ziet men dus het grotere voordeel van bitcoin, wat een belangrijke ontwikkeling mag heten.

Andere redenen voor de stijging van de belangrijkste cryptomunt komt volgens haar onder meer door wereldwijde macro-economische onrust, ook gekeken naar de handelsoorlog tussen de VS en China.

In combinatie met de grote marktvolatiliteit in met name de tech-sector een explosieve cocktail voor de bitcoinkoers. Bitcoin, dat geen verdere correlatie kent met welk actief dan ook, is volgens haar daarom voor beleggers een aantrekkelijk alternatief.

Foto: YouTube still

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!