Het 'grote geld' accumuleerde meer bitcoins verzameld tijdens de crypto-winter

Bitcoin ‘whales’ hamsteren tijdens cryptowinter 1,2 miljoen BTC erbij

Het afgelopen jaar hebben bitcoin ‘whales’ alleen maar meer bitcoin (BTC) verzameld. Meer dan een kwart van alle bitcoin is nu in het bezit van wallets met daarin tussen de 1.000 en 10.000 BTC. De accumulatie van deze bitcoin wallets is aangewezen als de drijvende factor achter de recente opwaartse trend, zo rapporteert Diar.co.

Lees ook: 7 redenen waarom de ‘fundamentals’ van bitcoin (BTC) sterker zijn dan ooit

Grote wallets accumuleerden méér bitcoins

Wallets met daarin 1000 tot 10.000 BTC bezitten nu 26% van de totale circulerende voorraad bitcoins. Dat is zo’n 7% meer dan een jaar geleden toen zij gezamenlijk nog minder dan 20% bezitten.

In een korte periode is het absolute aantal met maar liefst 1,2 miljoen BTC toegenomen. Een groot deel daarvan gebeurde vanaf december 2018, nadat bitcoin onder de $6.000 was gezakt.

Grote bitcoin wallets accumuleerden méér bitcoins

Een deel van de groei in het aantal grotere bitcoin wallets is ook verklaarbaar. Handelsbeurs Coinbase heeft in december veel bitcoins verplaatst naar nieuwe ‘cold storage‘ adressen.

Desondanks accumuleerden de overige grote wallets volgens Diar.co toch nog zo’n 450.000 bitcoins (ongeveer t.w.v. $3,9 miljard dollar).

Grote bitcoin wallets accumuleerden meer bitcoins

In dezelfde periode wisten de miners in totaal 955.000 nieuwe bitcoins te delven. Grotere bitcoin wallets slurpen daar dus al de helft van op, concludeert het rapport.

Ook kleine wallets worden dikker

Ook de kleinere bitcoin wallets tot 100 BTC zijn gegroeid. In totaal accumuleerden zij 126.000 bitcoin. Zij bezitten op dit moment gezamenlijk zo’n 38% van de circulerende voorraad. Het aantal nieuwe bitcoin wallet adressen vertoont ook nog steeds een opwaartse trend.

Met inflatie van nieuwe bitcoin inachtnemend is het aandeel van kleinere bitcoin bezitters echter vrij stabiel gebleven.

Het grootste deel van de huidige opwaartse trend is dan ook te danken aan de accumulatie van grotere wallets, stelt Diar.co. Zij zagen de crypto-winter blijkbaar vooral als een moment om groot in te slaan.

De bevindingen komen overeen met andere analyses.

Minder bitcoins op exchanges

Ook opmerkelijk is dat het aantal bitcoins dat op handelsbeurzen wordt bewaard flink is afgenomen.

Vergeleken met het begin van 2018 worden er nu zo’n 300.000 minder bitcoins op handelsbeurzen bewaard. Zo’n 16% van de bitcoins staat nog wel gestald bij een handelsbeurs.

Minder bitcoins gestald op handelsbeurzen

Het rapport wijst erop dat de recente heropleving van de cryptomarkt er desondanks voor zorgde dat er op handelsbeurzen nieuwe records in handelsvolume werden gesteld. De handel in bitcoins is dus groter dan ooit, terwijl het aantal verhandelbare bitcoins is afgenomen.

De recente prijsstijgingen zouden volgens het rapport dan ook deels te verklaren zijn door de toenemende krapte in het aanbod van bitcoins op de markt.


Bron: Diar.co

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!