Bitcoin (BTC) hashrate met 40% gestegen naar bijna nieuw record

De prijs van bitcoin (BTC) is de afgelopen maand met 15% gestegen, volgens marktindex OnChainFX. De huidige prijs van BTC is $5.738. Bovendien is de hashratio van het bitcoin omhoog gegaan en bevindt zich bijna op een nieuwe all-time high (ATH). De vorige ATH dateerde van 22 september 2018, bijna negen maanden geleden. De hashrate was destijds 60.003.251. Hashrate is de snelheid waarmee een bitcoin miner berekeningen kan uitvoeren

Bitcoin (BTC) en hashrate

Op het moment schrijven staat de hashrate voor Bitcoin op ruwweg 58.003.251 (bron: Blockchain.com). Dit is een toename van bijna 40% sinds januari 2019, en ongeveer 6% van de ATH vandaan.

Hieronder de grafiek van het aantal terra-hashes per seconde (biljoenen hashes per seconde) dat het Bitcoin-netwerk uitvoert.

Overzicht Bitcoin Hashrate

Correlatie prijs en hashrate van Bitcoin

De Bitcoin prijs lijkt een mogelijk correlatie te hebben met de hashrate, en daarmee ook de interesse om Bitcoin te minen. Na de aanzienlijke daling onder $ 6000-zone hebben waarschijnlijk een groep miners het netwerk verlaten. Een indicatie is de lagere hash-snelheid in december 2018.

De toename van miners suggereert dat Bitcoin-miners profiteren van de huidige prijzen en geeft aan dat miners verwachten dat de bitcoin prijs gaat stijgen. Wanneer de hashratio stijgt, geeft dit aan dat meer miners zich bij het netwerk aansluiten.

Daarom kan een groeiende hash rate een bullish indicator voor Bitcoin. Het verhoogt bovendien het optimisme in de crypto-community.

Bitcoin koers

2018 betekende een bearmarkt voor bitcoin, waarbij de koers ruim 80% daalde. De koers maakt tot nu toe in 2019 veel goed. Zo presteert bitcoin beter dan olie, vastgoed of techaandelen met een rendement boven de 40%.

Volgens de bekende analist en bitcoin bear Tone Vays kan Bitcoin in zijn huidige mini-rally tot $ 6000 stijgen. Vays, een voormalig Wall Street Trader en vice-president van JPMorgan, is van mening dat als Bitcoin $4.200 breekt, de $6.000 mogelijk haalbaar is. De $4.200 zijn we al even voorbij en de $ 6.000 komt steeds dichter bij.

bitcoin kopen

 

 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!