bitcoin $10.000 btc vechain vet koers
Nieuws » Bitcoin (BTC) richting $6.300? De bulls zijn terug

Bitcoin (BTC) richting $6.300? De bulls zijn terug

Schiet bitcoin (BTC) door de grens van $6.000? Sommige signalen zeggen van wel. De markt van cryptocurrency begint langzaam weer op te krabbelen.

Projecten zijn actiever en mensen om je heen beginnen zich weer meer te interesseren in cryptocurrency. Dit heeft mede te maken met de prijsstijging van zo’n 80% ten opzichte van begin dit jaar.

Maar het is oppassen geblazen in een markt waar FOMO (Fear of missing out) op begint te laaien. Om een beter beeld van de markt te krijgen is het goed een aantal charts erbij te pakken en deze te gaan analyseren.

Bitcoin analyse

Gekeken naar de onderstaande chart van bitcoin op de exchange Bitmex zien we gelijk een aantal belangrijke punten. Normaal gesproken gebruik ik altijd de charts van Bitfinex. Maar door de recente ontwikkelingen op het gebied van Tether en de daarbij komende nieuwsberichten over Bitfinex, is die chart onbetrouwbaar geworden.

bitcoin koers analyse

Er zit een onnatuurlijke “premium” op de prijs waardoor deze bijna 400$ hoger ligt dan de rest van de exchanges. Dit zorgt ervoor dat de chart slecht is af te lezen en afwijkt van de rest. Daarbij wordt Bitmex steeds meer als leider van de markt gezien.

”$6.300 ligt nog in de lijn der verwachting”

November 2018

Als je kijkt naar november 2018 waarbij de sterke $6.000 support gebroken werd, zie je een aantal flinke candles van enkele honderden dollars. De prijs bleef maar naar beneden knallen zonder enkele nieuwe support/resistance levels te testen.

Dit veroorzaakt zogenoemde gaps (gaten). Vaak zie je in zowel cryptocurrency markten als ook bijvoorbeeld de forex markt, dat deze gaten altijd weer opgevuld worden. De recente beweging van bitcoin is een mooi voorbeeld hiervan.

Daarom ligt een gap fill tot ongeveer $6.300 nog in de verwachting. Maar hierbij moet het huidige sterke level van rond de $5.800 tot $6.000 wel worden gebroken.

Ethereum analyse

Deze beweging is tevens terug te zien in onderstaande chart van Ethereum. Hierbij worden alle gaps netjes getest en is de verwachting dat de prijs richting of over de 200$ zal gaan. Maar, een hele grote maar, wanneer de levels allemaal weer getest en “gevuld” zijn kan de prijs net zo hard weer naar beneden komen.

Het vullen van ongeteste levels is vaak een zekerheid. Maar dat de prijs dan op deze levels rond blijft hangen niet. Het kan maar zo zijn dat de prijs weer lager gaat zitten.

Ethereum Chart Week 19 (Source TradingView.com)

Wat gaat er gebeuren?

Tot dusver ziet het er dus uit dat het op korte termijn nog een stukje door zal stijgen. Het aantal shorts (32.000 BTC) ten opzichte van het aantal longs (18.000 BTC) geeft ook aan dat er nog een stijging aan zit te komen. Helemaal omdat er steeds meer shorts onder water komen te staan en deze een short squeeze kan veroorzaken (een reeks van geliquideerde short posities waardoor de prijs flink omhoog knalt).

Wat daarna gebeurt valt nog moeilijk te voorspellen. Een goede break over de 6k (op Bitmex) kan zorgen voor nog veel meer FOMO. Wat zal zorgen voor een nog grotere stijging. Maar voordat we zover zijn, eerst het huidige level proberen te breken en op naar de 6k!

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘De dollar wordt 800 keer meer gebruikt om geld wit te wassen dan Bitcoin’

Marvin Kroon

Chris van MMCrypto: ‘In een bullmarkt koop je dips, bij bearmarkt verkoop je spurt omhoog’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) bereikt ‘all-time high’ ten opzichte van ethereum (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder