Bitcoin (BTC) stijgt richting $6.100, Novogratz voorspelt: “Record gaat eraan”

Bitcoin update - De koers van bitcoin (BTC) blijft stabiel boven de $6.000 en noteert op moment van schrijven een koers van $6.075 (+3%). Voor de meeste altcoins is het een rode dag: Binance Coin (BNB) levert bijna 12,7% in, en ook Cardano (ADA) en TRON (TRX) dippen ook respectievleijk 6% en 7%. Mike Novogratz waagt zich aan het nieuwe voorspelling voor bitcoin. Volgens de durfkapitalist is de grootste cryptomunt binnen 18 maanden circa $20.000 waard. "BTC zit in een bullish trend, slecht nieuws in de markt of niet", zo laat hij los tegenover nieuwszender CNN.

Novogratz over bitcoin

Op 17 december 2017 was één bitcoin $20.089 waard, het record tot nu toe. Volgens Novogratz is dat record binnen 18 maanden gebroken. De voormalig hedgefonds manager (Fortress) en ex-bankier (bij Goldman Sachs) heeft met Galaxy Digital Assets Fund een eigen cryptofonds opgericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2017 gaf hij dat 20% van zijn vermogen in bitcoin en ethereum was gestoken. In de periode 2016-2017 heeft Novogratz naar eigen zeggen circa $250 miljoen verdiend met crypto.

Galaxy koopt direct aandelen in cryptobedrijven én direct in de assets zelf zoals BTC en ETH. De volgende groeistuipen van BTC gaat wél in fases: $6.000 is een startpunt van een volgende run, en $10.000 is de volgende, voorspelt de New Yorker.

Bitcoin "bullish"

Net zoals zijn collega-investeerders Max Keiser en Stacy Herbert van Heisenberg Capital voorziet Novogratz dat de dominantie van bitcoin toeneemt. En ook de meeste altcoins hebben een gebrekkige use case, zo vindt ook Novogratz.

Hij voorspelt dat de bodem van de markt bereikt is. Hij zegt: "Zelfs Ethereum en zijn opvolger Ripple moeten hun "use-case" nog bewijzen"

Dit komt overeen met wat hij eerder in februari zei, toen hij betoogde hij dat Bitcoin een unieke plaats heeft in de cryptocurrency scene en dat het digitaal geld zal worden.

Ook na de gebeurtenissen bij Binance en Bitfinex/Tether is het vertrouwen in de cryptomarkt bij hem niet geknakt. Zoals hij zegt over bitcoin: “in bull markets, markets can digest bad news. We’re in a bull market.”

Peter Brandt

Ook de ervaren, traditionele belegger Peter Brandt benadrukt dat bitcoin nog steeds de koning is van de cryptomarkt.

Over de koers zei hij eerder (4 mei).

Altcoins

Het is voornamelijk een rode dag voor de altcoins. Uitzondering is Bitcoin SV met een plus van ruim 6%.

Nieuwsoverzicht 9 mei

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!