“Bitcoin (BTC) dominantie in cryptomarkt groeit, gros altcoins verdwijnt”, aldus deze durfkapitalisten

Bitcoin update - De cryptowinter heeft ervoor gezorgd dat de dominantie van BTC in de markt blijft groeien. Deze dominantie van bitcoin (BTC) wordt alleen maar groter, stellen durfkapitalisten Max Keiser en Stacy Herbert van Heisenberg Capital in een tweet. Sterker nog: de meeste altcoins overleven het niet. Volgens marktindex OnchainFX is de dominantie van bitcoin (BTC) op moment van schrijven ruim 59%. Ter vergelijking: de dominantie van BTC op januari 2018 was 33%.

Bitcoin (BTC) dominantie en altcoins

Heisenberg Capital is opgericht door de bekende commentator Max Keiser en Stacy Herbert. De durfkapitalist heeft - naar verluidt - aandelen gekocht in een aantal cryptobedrijven zoals cryptobeurzen Kraken, Bitstamp, Shapeshift, Bitfinex (!), walletprovider Abra en betaalprovider Bitpay.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hun thesis is: de marktwaarde van bitcoin (BTC) en daarmee de dominantie in de markt gaat alleen maar groeien. De cryptowinter heeft ervoor gezorgd dat de dominantie van BTC in de markt blijft groeien.

De twee stellen dat de meeste altcoins een "gebrekkige use case" en daardoor weinig toegevoegde waarde hebben. De waarde van de meeste altcoins berust op gebakken lucht, nog een overblijfsel van de ICO-hype uit de jaren 2016 t/m 2018.

Uit de reacties op de tweet blijkt, dat de meeste reaguurders het niet eens zijn met de stelling van Keiser en Herbert. Sommigen wijzen erop dat het rendement van een aantal altcoins hoger ligt dan BTC, ook tijdens de bullmarkt eind 2017.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin levert na de opleving van de afgelopen dagen weer wat in, bijna 2 procent de afgelopen 24 uur. De koers op moment van schrijven is $5.630 (-1,89%). Het rendement van BTC is met 64% de afgelopen drie maanden netjes te noemen.

1 week +8.79%
1 maand +11.22%
3 maanden +64.09%
1 jaar -41.95%
5 jaar +1194.34%

Correctie aanstaande?

Verwachten analisten op Twitter een correctie van BTC? Big Chonis ziet dat - 12 uur geleden - het aantal short-posities op Bitfinex met 12.000 stuks hoger ligt dan het aantal long-posities.

Zijn voorspelling dat deze short-posities geliquideerd worden, komt voorlopig niet uit.

"Botje" ziet een verband tussen de bitcoin koers uit 2015 en de huidige koers. Hij merkt op dat de marktomstandigheden níet zijn te vergelijken. Wel is in het patroon zichtbaar dat er veel weerstand ligt bij $4.200. Zolang BTC boven dit niveau blijft, dan kunnen we voorzichtig concluderen dat de bearmarkt voorbij is, zo luidt zijn stelling.

Teddy Cleps vermoedt dat het sentiment voorlopig "bullish" blijft zolang de vier uurs koers boven de median blijft uitkomen (middelste punt punt tussen hoogste en laagste punt, witte lijn in de onderstaande grafiek, redactie).

Altcoins

Ook bij de altcoins veel (licht) rood op de borden en voorlopig geen herstel aanstaande.

Interview met Robert Wiecko, COO bij Dash Core Group

Bronnen: OnchainFX / Ethereumworldnews

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.