Nieuws » ‘Bitcoin (BTC) heeft bullmarkt geopend, voorspelt “bear” en analist Tone Vays

‘Bitcoin (BTC) heeft bullmarkt geopend, voorspelt “bear” en analist Tone Vays

Bitcoin update – Tone Vays, een bekende belegger en analist van bitcoin (BTC), ziet dat bitcoin bij $7.600 een belangrijke weerstand heeft. Was dat niveau afgelopen weekend gebroken, dan had de koers een verdere run kunnen doorzetten naar $9.000. Hij doet zijn uitspraken in een recente analyse op zijn Youtube-kanaal. Vays, love him or hate him, is volgens criticasters vaak te “bearish” in zijn voorspellingen. Dat hij nu roept dat een bodem is bereikt, is opvallend. Bitcoin (BTC) noteert momenteel een koers van $7.062.

Bitcoin koers

Na het hoogtepunt bij $7.556 is bitcoin teruggeveerd in de regionen rond de $7.000. Na een dipje richting $6.800 handelt BTC op moment van schrijven tussen de $7.000 en $7.100.

De koers lijkt na het bewogen weekend tot rust gekomen en beweegt voornamelijk zijwaarts.

bron: Coincap.io

Tone Vays over bitcoin (BTC)

Welke meningen zijn er onder analisten over het vervolg? De recente stijging heeft bij sommigen geleid tot nieuwe inzichten. Eerder verklaarde de conservatieve analist Tyler Jenks dat de bearmarkt nu echt achter de rug ligt.

Nu doet Tone Vays, ook een bekende “bear”, dat bitcoin een belangrijk weerstandsniveau heeft beslecht afgelopen weekend. Hij steunt zijn analyse op de indicator Fibonacci, een manier om weerstand in de koers te analyseren.

Volgens hem is bitcoin de 23,6% Fibonacci-zone al voorbij gestreefd in de laatste run. De koers is vanwege de correctie hier worden onder gedaald.

Weet bitcoin het niveau $7.600 vast te houden, dan ligt de volgende weerstand bij $9.442, (38,6% Fibonacci weerstandniveau).

Dat florissante scenario is gisteren niet uitgekomen (bitcoin dipte terug naar $6.800, redactie). Vays verklaart wél positief te blijven over de komende maanden. Ook omdat bitcoin elke maand nieuwe “higher lows” noteert.

Ook Big Chonis ziet bij $7.600 een belangrijke weerstand voor de koers van bitcoin.

Het sentiment is in de markt enigszins omgeslagen en het aantal short-posities is de afgelopen 24 uur weer toegenomen. Volgens analist Alex Krüger is het vanaf $6.400 weer aantrekkelijk om een “long-positie” in te nemen.

Altcoins

De meeste altcoins leveren ook flink in. Uitzonderingen zijn Binance Coin (BNB), dat volgens speculaties wordt gelinkt aan eBay als betaalmiddel. Ook Dash staat contrair in de plus.

Vandaag start de conferentie Consensus. Traditioneel gezien kan de markt op nieuws vanuit deze grootste conferentie reageren.

Binance Coin wordt in verband gebracht met de speculatie dat eBay crypto als betaalmiddel gaat accepteren. De vraag is óf eBay dit plan is en zo ja, welke cryptovaluta er dan geaccepteerd gaat worden.

De route die Facebook volgt met een eigen stablecoin gereguleerd in thuisland Amerika, staat ook nog open namelijk.

crypto kopen 

Interview Tone Vays

Tijdens een bezoek aan Amsterdam bij Blockchain Talks spraken we na afloop met Tone Vays over het handelen met BTC en zijn visie op de prijs.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder