ebay cryptomunt crypto consensus

‘eBay overweegt crypto als betaalmiddel’, speculatie na uitlekken foto’s Consensus

eBay gaat crypto als betaalmiddel accepteren, zo gaat het hardnekkige gerucht op Twitter. Opvallend: eBay, sinds 2004 eigenaar van Marktplaats, is dit jaar één van de hoofdsponsors van Consensus, hét crypto event van het jaar in New York. Op uitgelekte foto’s staat de booth van eBay “Virtual Currency, it’s happening on eBay”. De techgigant is met naar verluidt 179 miljoen klanten één van de grootste webshops ter wereld. Saillant detail: eBay heeft sinds 2014 al een categorie “Virtual Currency” op haar site om anoniem crypto in te wisselen voor fiat geld. De speculanten kunnen daarom de plank compleet mis slaan. eBay heeft de geruchten niet bevestigd, noch ontkend.

bitcoin meester

Afrekenen met crypto?

Naar verluidt overweegt eBay al een tijdje het idee om betalingen met cryptovaluta te accepteren. Hun concurrent Overstock accepteert bijvoorbeeld als sinds 2014 bitcoin (BTC) als betaalmiddel.

Twee jaar geleden flirtte Scott Cutler, senior VP bij eBay, al met het idee dat klanten met crypto kunnen afrekenen. Toen werd bitcoin (BTC) als optie genoemd, maar deze keer niet.

Stel dat de geruchten kloppen, welke opties liggen er dan voor eBay op tafel?

1. Een eigen cryptomunt, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld. Naar het voorbeeld van de Facebook Coin.

2. Samenwerken met een provider die diverse cryptomunten kan omzetten in fiat geld. Klanten betalen met cryptocurrency, maar de provider zet het voor eBay om in dollars. Een van de genoemde partijen is Utrust uit Portugal, die betalingen verwerkt van klanten die meer Bitcoin, Litecoin en Ripple betalen.

Zij hebben vorig jaar iemand van Paypal en eBay aangetrokken voor internationale deals (zie het interview hieronder).

3. Een directe samenwerking met een bepaalde cryptomunt. Op Twitter gaan al de meest wilde speculaties in de rondte. Zo wordt Binance Coin (BNB) van cryptobeurs Binance genoemd.
Als reactie schiet de koers van BNB direct omhoog (+ 7% afgelopen 24 uur)

Utrust als tussenpartij?

Een twitteraar speculeert dat mogelijk Utrust als crypto betaalprovider gaat fungeren voor eBay om de crypto-naar-fiat transacties in goede banen te leiden.

Sanja Kon is vorig jaar bij Utrust aangetrokken voor strategische samenwerkingen. Kon is afkomstig van Paypal/eBay en zou korte lijntjes hebben met haar oude werkgever.

Categorie “Virtual Currency”

De speculanten kunnen ook de plank compleet misslaan. Op dit moment bestaat er namelijk op eBay al een categorie “Virtual Currency”. Via dit platform kunnen gebruikers al anoniem cryptovaluta omruilen tegen fiat geld. Deze categorie bestaat al vijf jaar op de site.

Bij de techgigant uit Californië werken 14.000 mensen. Vorig jaar is een bruto omzet gedraaid van $10,7 miljard (€9,5 miljard). In 2004 nam het Marktplaats over voor $290 miljoen.

Tussen 2002 en 2014 was Paypal een dochteronderneming van eBay. Recentelijk heeft de CFO van Paypal John Rainey commentaar gegeven op de asset cryptovaluta. Deze is in zijn ogen nog de “instabiel” en “volatiel” als betaalmiddel.

Interview Sanja Kon, Utrust

Vorig jaar tijdens Consensus Singapore heeft Bitcoin Magazine NL een interview met Kon gehouden over haar rol bij Utrust en haar ervaring bij Paypal en eBay.

Bronnen: Twitter / Ethereum World News

bitcoin kopen

 

Luister de Hup Bitcoin Podcast
Mis niks meer!
Invalid email address