‘Bitcoin (BTC) is na aanstaande dip beste investering sinds 2015’

Weiss Ratings gelooft dat de prijs van bitcoin van nu de deur opent naar een once in a lifetime-aankoopmogelijkheid. Onlangs tweette Weiss Ratings dat de huidige opzet van bitcoin (BTC) de beste investering is voor beleggers sinds 2015.

Disclaimer: Dit is uiteraard géén beleggingsadvies. 

Het onafhankelijke ratingbureau baseerde hun beoordeling op de analyse van crypto-analist Juan Villaverde. De analist verklaarde dat de recente stijging van bitcoin naar een hoogte van $ 8.350 de markt klaar heeft gemaakt voor een correctie.

Ná die correctie is het volgens Weiss Ratings een mooi moment om BTC te kopen.

Benieuwd naar de huidige cryptomarkt? Check onze technische analyse: Bitcoin Analyse: BTC consolideert. Wat doet de markt?


Volgens Villaverde deden zich vergelijkbare prijsacties voor in 2012 en 2015. In januari 2012 begon een soortgelijk scenario vorm te krijgen. Nadat bitcoin enkele maanden eerder tot $7 per coin steeg, onderging de cryptomunt een correctie van 45% tot ongeveer $4.

Deze daling bleek achteraf echter brandstof voor de enorme run naar $1.200. Een onvoorstelbaar hoog bedrag voor één BTC in die tijd.

bitcoin bull run

Fundamenten van Bitcoin

Uiteraard zullen beleggers zich afvragen of de geschiedenis zichzelf zal herhalen. Daarbij zijn prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Villaverde gaat in op deze terechte bezorgdheid door erop te wijzen dat de fundamenten van bitcoin het afgelopen jaar aanzienlijk zijn verbeterd. Ook kaart hij aan dat het gebruik van bitcoin op een hoogtepunt zit. Met honderd duizenden transacties per dag wordt de blockchain van bitcoin relatief veel gebruikt.

Weiss wees er ook op dat de transactiekosten van bitcoin op een laag niveau zitten als je het vergelijkt met andere periodes. Villaverde legt uit dat er een negatieve correlatie bestaat tussen gebruik en vergoedingen . Dit is volgens hem het bewijs dat schaalbaarheidsoplossingen zoals SegWit en het Lightning Network van groot belang zijn om een grote beweging omhoog mogelijk te maken.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!