bitcoin BTC update koers bulls
Nieuws » Bitcoin ETF uitgesteld tot 19 augustus, koerseffect blijft uit

Bitcoin ETF uitgesteld tot 19 augustus, koerseffect blijft uit

Update 21.00 uur – Het besluit over een bitcoin exchange fund (ETF) is opnieuw uitgesteld door de Securities and Exchange Commission (SEC). Maandagavond publiceert de Amerikaanse waakhond een nieuw document (PDF), waarin de regelgever het publiek uitnodigt om commentaar te leveren op de aanvraag. De toezichthouder heeft met 25 commentaren te weinig informatie om de aanvraag goed – en af te keuren.

De koers van bitcoin (BTC) reageert amper. BTC is nu $7.800 waard, circa $100 lager dan vanochtend.

De volgende deadline tot een besluit ligt op 19 augustus 2019. Bij een aanvraag kan de SEC twee keer een besluit uitstellen. Het finale besluit moet de SEC op 18 oktober nemen. Bij afstel kan VanEck besluiten om nogmaals een aanvraag in te dienen of niet.

Nog geen enkele beursgenoteerd fonds is door de SEC heen gekomen. In totaal zijn meer dan tien aanvragen afgewezen of uitgesteld. Op dit moment zijn er slechts twee aanvragen nog lopend: de Van Eck/SolidX ETF en Bitwise ETF, waarvan het besluit eerder deze maand is uitgesteld.

Manipulatie?

De SEC heeft momenteel te vertrouwen in de werking van de cryptomarkt. Dat is op te maken uit het herhaaldelijk uitstellen van dit besluit. De crypto industrie wordt regelmatig opgeschrikt door gehackte exchanges, frauduleuze Initial Coin Offerings en onderzoeken die bewijs hebben van grootschalige ‘wash trading’.

Ook vermoedens van de manipulatie van het huidige handelssysteem, werken niet mee. Vrijdagochtend is de markt getuige geweest van een flashcrash, waarbij een patroon van koersmanipulatie te bespeuren viel.

  bitcoin meester  

Bitcoin koers

Tot nu toe lijkt het nieuws weinig effect te hebben op de koers van bitcoin (BTC). De koers veert terug bij een niveau van $7.700 en noteert nu $7.800.

Bitcoin ETF

Een ETF is een indexfonds, genoteerd aan een beurs, die zo nauwkeurig mogelijk de prijs van het onderliggende product. In het geval van bitcoin volgt het de prijs van de cryptomunt.

Beleggers kunnen een aandeel kopen in een dergelijk fonds. De prijs van dat aandeel ligt – logischerwijs – aanzienlijk lager dan de asset die in het fonds aangeboden wordt.

Klik hier voor de originele aanvraag van VanEck

Bijzonder aan de VanEck aanvraag: het aangeboden product heeft ‘echte’ bitcoin (BTC) in cold storage als onderpand. De prijs van BTC in het fonds is gebaseerd op de spotprijs van de MVIS-index.

Wat is het effect op de prijs? Josh Rager ziet dat een van de opties uitkomt: uitstel, met weinig effect op de koers.

Koersen

Hoe doen de koersen het? Bitcoin handelt volgens een prijs van $7.802. De meeste altcoins staan in de min.

crypto kopen 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Edward Snowden ziet Bitcoin als uitkomst in strijd tegen Amerikaanse overheid

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder