Novogratz bitcoin BTC update koers
Nieuwsberichten » Bitcoin “bull” Novogratz verrast: “Ethereum (ETH) loopt voorop”

Bitcoin “bull” Novogratz verrast: “Ethereum (ETH) loopt voorop”

Bitcoin “bull” Mike Novogratz verrast vriend en vijand met het bewieroken van ethereum (ETH). De durfkapitalist kraakte tussendoor ook Litecoin (LTC) (“een community van speculanten met geen toekomst”) en ziet bitcoin (BTC) vooralsnog de grootste cryptomunt blijven. Ethereum timmert echter hard aan de weg en heeft een voorsprong “door een grotere developer community en meer adoptie”, aldus de voormalige Goldman Sachs bankier.

Novogratz, bitcoin en ethereum

Bitcoin en Mike Novogratz zijn twee handen op één buik. Echter, Novogratz heeft naar verluidt enkele honderden miljoenen dollars verdiend door in een vroeg stadium heel veel ether te kopen.

Tijdens de Ethereal Summit doet de oprichter van crypto hedgefonds Galaxy Digital Capital een paar verrassende uitspraken. Ethereum heeft de potentie om de wereldwijde online betalingen naar zich toe te trekken. In de dop is het netwerk misschien wel waardevoller dan het bitcoin (BTC) netwerk, aldus Novogratz.

  bitcoin meester  

“Community counts”

“Een van de sterkste eigenschappen is dat ethereum veel ontwikkelaars en projecten aan haar platform weet te trekken. Dat is een voordeel ten opzichte van nieuwe spelers zoals Cosmos en Polkadot. Hun technologie is wellicht geavanceerder, het opbouwen van een community en adoptie kost veel tijd. “Als investeerder kijk je naar de community en het team achter een project, dat telt.”

Over litecoin (LTC) en bitcoin (BTC)

Ondertussen kraakte Novogratz ook Litecoin, een project met een “dynamische community, maar het zijn speculanten, want niemand bouwt echt iets op hun netwerk. Daarom heeft Litecoin in mijn ogen géén toekomst.”

Bitcoin (BTC) blijft voorlopig koning van de markt. Hi jzegt: “BTC is steeds meer “store of value”, de digitale variant van fysiek goud. Als asset blijft BTC voorlopig de markt bepalen ook omdat pensioen  – en hedgefondsen altijd eerst in BTC gaan beleggen.”

Disruptie

In potentie kan blockchain-technologie (smart contracts, dApps) het betaalsysteem gaan ‘disrupten’. Dat is ook nodig omdat staten hun burgers nu aan het volgen zijn, ten koste van privacy.

“95% van de financiële transacties in China gaan via de smartphone. De clearing wordt gedaan door de Chinese overheid. Dus via een app weet Big Brother precies wat je koopt.”

Samen met gezichtsherkenning en big data analyse wordt deze data gebruikt om burgers te “scoren” op overheidsvriendelijke criteria. Novogratz: “We leven in een akelige wereld van surveillance waarbij blockchaintechnologie en een decentraal cash systeem essentieel zijn voor onze vrijheid en geluk.”

Bron: Cryptobriefing

crypto kopen 

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 5 grafieken maken duidelijk dat bitcoin meer is dan de Tulpenmanie

Wessel Simons

‘Bitcoin beter reguleren voordat er een ETF komt’, aldus SEC-voorzitter

Arnold Hubach

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder