Bitcoin “bull” Novogratz verrast: “Ethereum (ETH) loopt voorop”

Bitcoin “bull” Mike Novogratz verrast vriend en vijand met het bewieroken van ethereum (ETH). De durfkapitalist kraakte tussendoor ook Litecoin (LTC) (“een community van speculanten met geen toekomst”) en ziet bitcoin (BTC) vooralsnog de grootste cryptomunt blijven. Ethereum timmert echter hard aan de weg en heeft een voorsprong “door een grotere developer community en meer adoptie”, aldus de voormalige Goldman Sachs bankier.

Novogratz, bitcoin en ethereum

Bitcoin en Mike Novogratz zijn twee handen op één buik. Echter, Novogratz heeft naar verluidt enkele honderden miljoenen dollars verdiend door in een vroeg stadium heel veel ether te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens de Ethereal Summit doet de oprichter van crypto hedgefonds Galaxy Digital Capital een paar verrassende uitspraken. Ethereum heeft de potentie om de wereldwijde online betalingen naar zich toe te trekken. In de dop is het netwerk misschien wel waardevoller dan het bitcoin (BTC) netwerk, aldus Novogratz.

“Community counts”

“Een van de sterkste eigenschappen is dat ethereum veel ontwikkelaars en projecten aan haar platform weet te trekken. Dat is een voordeel ten opzichte van nieuwe spelers zoals Cosmos en Polkadot. Hun technologie is wellicht geavanceerder, het opbouwen van een community en adoptie kost veel tijd. “Als investeerder kijk je naar de community en het team achter een project, dat telt.”

Over litecoin (LTC) en bitcoin (BTC)

Ondertussen kraakte Novogratz ook Litecoin, een project met een “dynamische community, maar het zijn speculanten, want niemand bouwt echt iets op hun netwerk. Daarom heeft Litecoin in mijn ogen géén toekomst.”

Bitcoin (BTC) blijft voorlopig koning van de markt. Hi jzegt: “BTC is steeds meer “store of value”, de digitale variant van fysiek goud. Als asset blijft BTC voorlopig de markt bepalen ook omdat pensioen – en hedgefondsen altijd eerst in BTC gaan beleggen.”

Disruptie

In potentie kan blockchain-technologie (smart contracts, dApps) het betaalsysteem gaan ‘disrupten’. Dat is ook nodig omdat staten hun burgers nu aan het volgen zijn, ten koste van privacy.

“95% van de financiële transacties in China gaan via de smartphone. De clearing wordt gedaan door de Chinese overheid. Dus via een app weet Big Brother precies wat je koopt.”

Samen met gezichtsherkenning en big data analyse wordt deze data gebruikt om burgers te “scoren” op overheidsvriendelijke criteria. Novogratz: “We leven in een akelige wereld van surveillance waarbij blockchaintechnologie en een decentraal cash systeem essentieel zijn voor onze vrijheid en geluk.”

Bron: Cryptobriefing

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...