bitcoin cash 51% aanval hacker mining
Nieuws » Bitcoin Cash (BCH): twee mining pools beschermen netwerk met 51% aanval

Bitcoin Cash (BCH): twee mining pools beschermen netwerk met 51% aanval

Opvallend bericht: Twee mining pools hebben het netwerk van Bitcoin Cash aangevallen. Het gaat om een 51% aanval, wat betekent dat één of meerdere partijen 51% van alle mining power van het netwerk tijdelijk in handen heeft gehad. De actie blijkt nu geregisseerd door de mining pools om een andere aanval af te weren, zo blijkt uit berichten op sociale media, meldt Cointelegraph.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een proof-of-work blockchain en is op mei 2017 ontstaan na een ‘hard fork’ met het bitcoin (BTC) netwerk. Zodra één of meerdere partijen 51% van de mining power in handen heeft, kan het andere gebruikers in het netwerk verbieden om te minen en kan het transacties terugdraaien.

Podcast Guy Swann van Crypto Economy meldt dit:

“When the unknown miner tried to take the coins themselves, http://BTC.TOP  & http://BTC.COM saw & immediately decided to re-org & remove these [transactions] TXs, in favor of their own TXs, spending the same P2SH coins, + many others … So just 2 miners, in secret & w/ no trouble, took it upon themselves to remove 2 blocks w/ another’s TXs, & replace with their own.”

Echter, het blijkt in dit geval niet om een hack te gaan. In dit geval zijn twee mining pools in actie gekomen omdat – in hun ogen – een onbekende gebruiker – mogelijk een hacker – een onbekende hoeveelheid Bitcoin Cash wil stelen vanwege een netwerkupdate.

Volgens Swann zijn het de mining pools BTC.top en BTC.com die de actie regisseerden. Zij voerden de aanval uit in een poging om een onbekende miner te voorkomen om de BCH te stelen.

Een 51% aanval vergt van de aanvaller enorm veel computerkracht om een netwerk in handen te krijgen en transacties te kunnen beïnvloeden.

Op dit moment hebben BTC.top en BTC.com 43% van de bitcoin cash mining pools in handen.

Ethereum Classic

De Ethereum Classic netwerk is in januari dit jaar getroffen door een 51% aanval. Uit onderzoek van cryptobeurs Gate.io heeft de aanvaller vier transacties teruggedraaid. De buit was 54.200 ETC. De cryptobeurs heeft beloofd dat de gebruikers gecompenseerd worden. Andere beurzen zijn opgedragen om de transacties van het desbetreffende adres van de hacker te weigeren.

Binnenkort op Bitcoinmagazine.nl: een interview met Roger Ver, een uitgesproken voorstander van het Bitcoin Cash netwerk.

Bron: Cointelegraph

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) richting de $11.000, twitter account van Bitcoin (Cash) opgeschoond

Arnold Hubach

Bitcoin levert in en daalt tot $10.800. Spraakmakende analist voorspelt $100.000

Arnold Hubach

‘Gestolen Bitcoin van Binance wordt witgewassen met behulp van mixers’

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder