Altcoins vallen weg. Bitcoin dominantie op 56%, BTC net onder $6.000

Bitcoin (BTC) hangt op het moment van schrijven net onder de $6.000. Het algehele sentiment rondom BTC is behoorlijk positief. De wereld ziet er voor de meeste altcoins echter iets minder zonnig uit.

De dominantie van bitcoin in de huidige markt is niet zo hoog geweest sinds het einde van 2017. Dat ziet er dus goed uit voor de allereerste cryptocurrency. De weg voor bitcoin ligt volgens sommige analisten zelfs open naar $6.300.

Bitcoin dominantie

Elke altcoin die enige waarde vertegenwoordigt pakt een stukje markt af van bitcoin. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat bitcoin de laatste maanden, of eigenlijk het laatste jaar, bezig is om een flink gedeelte van de markt terug te pakken.

De totale marktkapitalisatie van de markt van cryptocurrency’s is op dit moment ruim $187 miljard volgens CoinMarketCap. Daarvan neemt bitcoin nu meer dan 56% voor zijn rekening. Dat is het hoogste niveau sinds eind 2017.

Bitcoin dominantie
Bitcoin dominantie sinds 2013.

Altcoins verliezen sats

Uit de dominantie van BTC is af te lezen dat de altcoinmarkt terrein verliest tegenover bitcoin. In de top 10 van grootste cryptocurrency’s staan alle andere munten in het rood tegenover de nummer één.

Buiten de top tien zijn vandaag nog wel een paar grote stijgers te ontdekken. Zo pakt Waves ruim 10% in Amerikaanse dollars en ook Nano scoort lekker met ruim 8% in het groen.

Maar de opvallendste stijger is de Japan Content Token (JCT). Met een stijging van 127% is dat de grootste winnaar van vandaag. Volgens CoinMarketCap heeft de coin een volume van meer dan $660.000 de afgelopen 24 uur.

De marktkapitalisatie van JCT was vandaag nog $13 miljoen, maar nu staat er ineens $90 miljoen op de teller. Dit soort gekkigheden tonen ook gelijk aan dat marktkapitalisatie niet zoveel zegt, veel belangrijker is hoeveel een blockchain/cryptocurrency wordt gebruikt.

Cryptotwitter

Tot slot: Wat vindt cryptotwitter van de huidige staat van de markt?

Josh Rager ziet een zelfde soort patroon als net voor de gigantische sprong omhoog in 2017.

Bitcoin vormt steeds weer een ‘higher low’, wat zoveel betekent als we dalen steeds minder diep.

De ervaren belegger Peter Brandt ziet een zelfde soort opzetje als voor de vorige gigantische run omhoog.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!