‘Bitcoin kan contant geld vervangen’, denkt hoofdeconoom van Bank of England

Andrew G Haldane, hoofdeconoom bij de Bank of England, denkt dat bitcoin (BTC) contant geld kan vervangen. De econoom vertelde dit tijdens een gesprek met studenten.

Een van de aanwezige studenten vroeg Haldane naar de toekomst van cryptomunten. Het antwoord is verrassend positief. BTC zou wel eens net zo belangrijk als contant geld nu kunnen worden volgens de topman van de Britse centralebank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de aanwezige studenten laat dit weten via Reddit:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Haldane zei dat bitcoin geld kon gaan vervangen. Hij denkt niet dat contant geld morgen vervangen is, maar hij denkt aan 20 a 30 jaar. [/penci_blockquote]

De vraag is nu: Gaat de Bank of England er ook naar handelen? Zouden ze misschien zelfs al bezig zijn met een voorraadje van bitcoin? Dat is misschien een te voorbarige conclusie, maar tegelijkertijd niet ondenkbaar.

Wanneer organisaties en instanties als centralebanken zich gaan mengen in de strijd om de 21 miljoen bitcoin dan kan het qua prijsactie nog leuk worden. Dat is voorlopig echter speculeren, het blijft voor nu bij dit soort uitspraken.

Bitcoin brak vannacht overigens wel weer de grens van $8.000.

Bitcoin als geld

Haldane is niet het eerste (en hopelijk niet de laatste) prominente figuur in de financiële wereld die zich uitspreekt vóór bitcoin. De rol van bitcoin in de toekomst is nog niet bekend, maar er lijken steeds meer mensen de overtuiging te hebben dat er wel degelijk een rol is weggelegd voor cryptomunten.

Zo hebben we in Amerika een heuse ‘cryptomom’. Heister Peirce is een Amerikaanse advocaat die gespecialiseerd is in de regulering van financiële markten. Zij pleit voor een stimulerende aanpak van het ecosysteem rondom bitcoin en andere cryptomunten.

Niet iedereen staat te juichen tijdens de opmars van bitcoin. Een andere Amerikaan, een senator om precies te zijn, roept zelfs op tot een verbod op de verkoop van crypto binnen de landsgrenzen. Het zou de monopolie van de Verenigde Staten kunnen doorbreken volgens de politicus.

Bitcoin heeft nog een lange weg te gaan, maar ook in de bovenste lagen van onze samenleving lijkt het bericht te zijn aangekomen dat bitcoin hier is om te blijven.

In welke vorm en welke rol is afwachten, maar de erkenning begint te komen.

Bron: NewsBTC

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...