Nieuws » $212 miljoen versturen? Dat kost maar $3.93 met Bitcoin (BTC)

$212 miljoen versturen? Dat kost maar $3.93 met Bitcoin (BTC)

Een oudgediende besloot een enorme hoeveelheid aan bitcoin (BTC) te versturen. 40.000 BTC werd verstuurd van het ene adres naar het andere, voor een schamel bedrag van nog geen vier dollar (0.00074227 BTC).

De transactie kun je hier bekijken.

bitcoin whale 200 miljoen
De gegevens van de transactie volgens blockchain.com

Wereldberoemd op Bitcointalk

Dit adres is waarschijnlijk (nog steeds) van een oude bekende op het cryptocurrency forum Bitcointalk. De gebruiker Loaded heeft al jaren 40.000 BTC in zijn (of haar) bezit en zo nu en dan worden de bitcoin van adres naar adres gestuurd.

Deze keer werd er voor net geen $212 miljoen aan waarde verstuurd, voor het schamele bedrag van $3.93.  De transactiekosten zijn extra laag omdat Loaded gebruik maakt van een SegWit-adres.

Met SegWit-adressen kun je de ‘block size limiet’ overschrijden. Van origine zijn bitcoin blocks maximaal 1MB, maar als het nodig is kan er nu tot vier keer zoveel data worden verpakt in één block.

Zo kunnen miners makkelijker en sneller transacties verwerken. In de praktijk betekent dit goedkopere transacties en een sneller netwerk, mooi toch?

Bitcoin als betaalmiddel

Dit soort transacties tonen mijn inziens aan dat bitcoin werkt. Nog even en geld versturen zonder tussenpartij wordt zo eenvoudig als een email schrijven. Vanaf daar kan het hard gaan.

Nee, we kunnen er nog niet allemaal een bakje koffie mee kopen. Maar is dat erg? We kunnen er wel al miljoenen (en dagelijks miljarden) aan waardetransacties mee doen. Zonder dat ook maar één bedrijf of overheid dat kan stoppen.

Voor zowel miljonairs als doorsnee mensen wordt bitcoin steeds interessanter. De transactiekosten worden lager, terwijl het gebruik toeneemt. Er komt misschien een tijd dat we ook onze kleine boodschappen met bitcoin kunnen/willen doen.

Maar voorlopig worden de eerste stappen gezet om de centrale partijen uit de wereld van transacties te helpen. Want waar heb je nog grote financiële instanties voor nodig om geld te versturen als je bitcoin hebt?

Bron: TheNextWeb

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder