Dit is waarom miljonairs bitcoin (BTC) een interessante belegging vinden, aldus dit Britse onderzoek

Meer dan twee derde van de miljonairs gaat de komende drie jaar investeren in cryptovaluta zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van de Britse financiële dienstverlener deVere Group onder ruim zevenhonderd miljonairs.

Brits onderzoek

De consultant heeft ruim zevenhonderd zogenaamde “high-net-worth individuals” (HNWI) een aantal vragen voorgelegd. Ze hebben een vermogen van minstens $1 miljoen oplopend tot $50 miljoen.

De respondenten zijn afkomstig uit een groot aantal landen zoals de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan, Qatar, Zwitserland, Mexico, Hong Kong, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

68% wil in bitcoin (BTC) en andere crypto beleggen

Een van de hoofdconclusies is dat méér dan twee derde van de respondenten (68%) in cryptovaluta wil beleggen vóór het einde van 2022. De cryptovaluta die genoemd worden in het persbericht zijn bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

Nigel Green, oprichter en ceo van deVere Group licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Nigel Green, ceo deVere Group"]There is growing, universal acceptance that cryptocurrencies are the future of money – and the future is now. High net worth individuals are not prepared to miss out on this and are rebalancing their investment portfolios towards these digital assets.

Crypto is to money what Amazon was to retail. Those surveyed clearly will not want to be the last one on the boat.[/penci_blockquote]

6 redenen om in cryptovaluta te investeren

Volgens Green zijn er zes redenen aan te wijzen waarom miljonairs zo veel interesse hebben in cryptovaluta

Lees ook - Dit is waarom Harvard investeerde in de tokens van Blockstack

Bitcoin (BTC) koers

Volgens Green zit bitcoin (BTC) in een nieuw momentum en gaat de cryptomunt binnenkort de $6.000 grens testen. Hij licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Nigel Green"]Once this confidence is in place, the sky is the limit for cryptocurrencies, which are increasingly accepted by both retail and institutional investors as the future of money. The global poll underscores a justified international surge in crypto-optimism.[/penci_blockquote]

Nieuwsoverzicht 4 mei

Bekijk de nieuwtjes van zaterdag 4 mei terug op ons Youtube-kanaal.

Bron: DeVere

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.