Valse Trezor app heeft het gemunt op jouw bitcoin en andere crypto

De wereld van bitcoin en andere crypto groeit in een rap tempo. Grote partijen investeren miljoenen in de industrie, waardoor de gehele markt meer waard wordt. Dat trekt investeerders.

Waar geld te halen valt, kun je ook de aasgieren vinden die er op illegale wijze van willen profiteren.

Niet alleen leuke investeerders zijn op de crypto trein gesprongen, ook criminelen zien hun kans schoon. Met de recent de Cryptopia en Binance hack in ons achterhoofd weten we dat de term “not your keys, not your coins” helemaal opgaat.

Jouw bitcoin is pas van jou wanneer je het in eigen beheer hebt. Maar ook daar moet je opletten…

Trezor Android Wallet App

Trezor van SatoshiLabs is een van de grootste merken in de cryptospace als het gaat om hardware wallets. Met dit stukje hardware kun je veilig je eigen bank spelen.

Onlangs is er een app in de Google Play Store uitgebracht die tóch jouw cryptomunten af wilde pakken terwijl je gebruik maakt van een Trezor. De app voerde een ‘phishing-aanval’ uit.

Is the Android app “Trezor Mobile Wallet” fake? from r/TREZOR

Reddit-gebruiker mooncritic heeft een opmerkelijk bericht iets meer dan een week geleden gepost, dit is echter een paar dagen onopgemerkt gebleven.

Hoewel Google de app offline heeft gehaald, schijnen minstens 50 mensen de frauduleuze ‘Trezor Mobile Wallet’ gedownload te hebben. Tot nu toe zijn er geen meldingen of klachten van gebruikers die hun geld hebben verloren.

De eerste rode vlag die het vermoeden deed rijzen van een malafide app, was dat de apk-ontwikkelaar niet SatoshiLabs was en dat alle ontwikkelingen in verband met het merk door dit bedrijf worden behandeld.

Reddit gebruiker d9c3l auditeerde de apk-broncode en deelde dat het “bedrijf” dat verantwoordelijk was voor de app “coinwalletinc (dot) com” is.

De apk heeft een ontwerp gebruikt dat lijkt op de Trezor-software in een poging gebruikers te misleiden om een manipuleerbare wallet te maken met een adres dat in handen is van de oplichters.

Uiteraard laat de website van Coinwalletinc een blanco pagina zien en de naam van de persoon die het domein heeft geregistreerd kan niet worden weergegeven.

Opletten

We moeten constant blijven opletten. De vrijheid van het zijn van je eigen bank brengt ook een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Wees alert wanneer je online dingen doet, zeker ook wanneer je te maken hebt met bitcoin en andere cryptomunten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!