cardano ada koers ledger btc bitcoin update crypto
Nieuws » Cardano (ADA) Shelley upgrade dichterbij-Blockchain Explorer Seiza online

Cardano (ADA) Shelley upgrade dichterbij-Blockchain Explorer Seiza online

Crypto project Cardano (ADA) heeft een eigen blockchain-explorer genaamd Seiza uitgebracht. Via dat platform is het gemakkelijk om transacties op het netwerk te volgen.

De explorer werd aangekondigd door EMURGO, een afdeling van het Cardano-team. Echter op het moment van schrijven werkt de blockchain explorer nog niet naar behoren. Data die opgehaald moet worden geven een foutmelding.

  bitcoin meester  

The Dawn of Shelley Phase

De release van de blockchain-explorer komt op een moment dat Cardano zich opmaakt voor de upgrade met de bijnaam Shelley.  De Shelly-upgrade is ter ere van Percy Bysshe Shelley, een Engelse dichter uit de achttiende eeuw.

Shelley is een van de nog te bereiken mijlpalen waaraan Cardano werkt. Voor Shelley was er de Byron-fase, het “bootstrap”-tijdperk. Shelley is de volgende fase in het Cardano-proces. Uiteindelijk moet het netwerk decentraal en autonoom worden.

Met Shelley beoogt Cardano de decentralisatie van haar netwerken te verbeteren en meer stabiliteit te bieden met het consensusmechanisme.

Cardano neemt een nogal onbetreden pad in de consensuswereld. Hun doel is om de terugkeer van nodes na offline te zijn geraakt te vereenvoudigen. Naast nodes kunnen ADA-houders hun inzet delegeren om deel te nemen aan de productie van nieuwe blokken via een stakepool.

Dat staken levert beloningen op, net als bij miners voor andere netwerken.

Goguen, Basho en Voltaire

Naast Shelley heeft Cardano onderweg nog drie andere opmerkelijke upgrades; Goguen, Basho en Voltaire. Elk van deze upgrades brengt iets nieuws op het platform.

De upgrade van Goguen is bijvoorbeeld bedoeld om een virtuele machine van de volgende generatie te bouwen, plus een universal language framework gericht op toekomstige blockchain-technologieën. Als zodanig is de upgrade erop gericht de beveiliging en betrouwbaarheid te verbeteren.

Na het minimaliseren van het risico op kwetsbaarheden, zal Cardano zich concentreren op het verbeteren van de prestaties, schaalbaarheid en een extra dosis beveiliging via de Basho-upgrade.

Voltaire is het laatste onderdeel van Cardano’s routemap. Met Voltaire zal Cardano een governancemodel introduceren in combinatie met een treasury-systeem.

Cardano 1.5

Altcoin Cardano (ADA) bracht in maart al met succes Cardano 1.5 uit. De update van Cardano’s 1.5 mainnet is een mijlpaal, omdat het protocol een stap dichter bij een ‘proof-of-stake’ consensus komt met het Ouroboros BFT consensus protocol.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Deze altcoin steeg harder dan bitcoin (BTC) in de maand juni: +65%

Wessel Simons

Cardano (ADA) update: Shelley testnet is live gegaan

Wessel Simons

Facebook beschuldigd van stelen logo voor Calibra cryptowallet

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.