cardano ada koers ledger btc bitcoin update crypto

Cardano (ADA) Shelley upgrade dichterbij-Blockchain Explorer Seiza online

Crypto project Cardano (ADA) heeft een eigen blockchain-explorer genaamd Seiza uitgebracht. Via dat platform is het gemakkelijk om transacties op het netwerk te volgen.

De explorer werd aangekondigd door EMURGO, een afdeling van het Cardano-team. Echter op het moment van schrijven werkt de blockchain explorer nog niet naar behoren. Data die opgehaald moet worden geven een foutmelding.

The Dawn of Shelley Phase

De release van de blockchain-explorer komt op een moment dat Cardano zich opmaakt voor de upgrade met de bijnaam Shelley.  De Shelly-upgrade is ter ere van Percy Bysshe Shelley, een Engelse dichter uit de achttiende eeuw.

Shelley is een van de nog te bereiken mijlpalen waaraan Cardano werkt. Voor Shelley was er de Byron-fase, het “bootstrap”-tijdperk. Shelley is de volgende fase in het Cardano-proces. Uiteindelijk moet het netwerk decentraal en autonoom worden.

Met Shelley beoogt Cardano de decentralisatie van haar netwerken te verbeteren en meer stabiliteit te bieden met het consensusmechanisme.

Cardano neemt een nogal onbetreden pad in de consensuswereld. Hun doel is om de terugkeer van nodes na offline te zijn geraakt te vereenvoudigen. Naast nodes kunnen ADA-houders hun inzet delegeren om deel te nemen aan de productie van nieuwe blokken via een stakepool.

Dat staken levert beloningen op, net als bij miners voor andere netwerken.

bitcoin meester

Goguen, Basho en Voltaire

Naast Shelley heeft Cardano onderweg nog drie andere opmerkelijke upgrades; Goguen, Basho en Voltaire. Elk van deze upgrades brengt iets nieuws op het platform.

De upgrade van Goguen is bijvoorbeeld bedoeld om een virtuele machine van de volgende generatie te bouwen, plus een universal language framework gericht op toekomstige blockchain-technologieën. Als zodanig is de upgrade erop gericht de beveiliging en betrouwbaarheid te verbeteren.

Na het minimaliseren van het risico op kwetsbaarheden, zal Cardano zich concentreren op het verbeteren van de prestaties, schaalbaarheid en een extra dosis beveiliging via de Basho-upgrade.

Voltaire is het laatste onderdeel van Cardano’s routemap. Met Voltaire zal Cardano een governancemodel introduceren in combinatie met een treasury-systeem.

Cardano 1.5

Altcoin Cardano (ADA) bracht in maart al met succes Cardano 1.5 uit. De update van Cardano’s 1.5 mainnet is een mijlpaal, omdat het protocol een stap dichter bij een ‘proof-of-stake’ consensus komt met het Ouroboros BFT consensus protocol.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!