Chinese crypto ranglijst update: EOS nummer 1, Bitcoin (BTC) op 12

China brengt regelmatig een nieuwe update uit voor hun crypto ranglijst. De door de overheid gesponsorde lijst kent een aantal verschuivingen. Bitcoin (BTC) is bijvoorbeeld nu terug te vinden op de twaalfde plek, drie plaatsjes hoger dan bij de vorige lijst.

De lijst wordt opgemaakt door het Chinese Center for Information and Industry Development met het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Zij gaan de lijst elke twee maanden updaten, voorheen werd er elke maand een nieuwe opgesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

EOS staat er goed op

EOS staat nog steeds op nummer één. De index houdt bij het maken van de ranglijst rekening met drie punten: technologie, toepassing en innovatie. De top vijf ziet er volgens de Chineze als volgt uit:

Een opmerkelijk rijtje, want de grootste en bekendste cryptomunt ontbreekt. Bitcoin scoorde hoog als het gaat om creativiteit, maar de basis van de technologie is volgens deze lijst niet erg vooruitstrevend. Mede daardoor is BTC pas op plek 12 terug te vinden.

EOS bezet de bovenste plek in deze ranglijst al sinds juni 2018. Terwijl TRON sinds februari van dit jaar de tweede plek bestrijkt. De centraler geregelde smart contract platformen hebben de overhand in dit lijstje.

Ether is decentraler (en misschien ook wel innovatiever?) dan de andere twee projecten en staat op de derde plek. Net boven Steem. Steem is een sociaal netwerk a la Reddit of Twitter, maar dan gebouwd bovenop een blockchain.

China en bitcoin

China is een moeilijk land als het gaat om cryptomunten zoals bitcoin. Er worden wisselende berichten verspreid over de legaliteit van crypto in het land. Het lijkt er op dat het legaal is om in China bitcoin te hebben én te verhandelen.

Chinezen die bitcoin willen kopen maken vaak gebruik van een stablecoin. Tether (USDT) is de populairste manier om bitcoin te kopen in het land.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinaEOS

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...