tether usdt stablecoin aanklager bitcoin btc update koers prijs

Onderzoek: bitcoin kopen in China? Gebruik stablecoin Tether USDT

Nieuws uit China: Chinezen kopen hun bitcoin vooral via stablecoin Tether USDT. Dat meldt de Chinese nieuwssite cnLedger via Twitter. De handel gaat vooral via over-the-counter deals buiten China overigens. Gevolg is dat de prijs van Tether even boven de één dollar uitkwam, opmerkelijk voor een stablecoin gekoppeld aan de dollar.

Bitcoin kopen in China? Dat gaat via Tether USDT

In China geldt een verbod op het kopen van bitcoin en tokens via Initial Coin Offerings. Wel is het blijkbaar mogelijk om aan BTC te komen via over-the-counter-deals. Deze OTC-deals worden buiten de cryptobeurzen gesloten.

De enige manier om bitcoin te kopen via fiat geld is via Tether USDT. 1 Tether kost ze 7 Chinese yuan (CNY). Dit terwijl één Amerikaanse dollar gelijk staat een 6.7 CNY.

Het is onduidelijk van welke cryptobeurzen de Chinese belegger gebruikt maakt. Huobi en OKEx zijn naar verluidt populaire beurzen, beiden hebben vestigingen in Hong Kong. De beurs met het grootste BTC-USDT volume is de onbekende beurs Fcoin.

Chinees geld naar bitcoin (BTC)

De marktkapitalisatie van USDT is ruim $2,1 miljard. Het handelsvolume van USDT zou rond $18 miljard liggen, hoewel dit geen geverifieerde data zijn.

Onlangs kwam in het nieuws dat ca. 96% van het handelsvolume “nep” is. Die onderzoeksresultaten zijn ook van toepassing op de beurzen waar Tether voornamelijk wordt verhandeld.

bitcoin meester

Meer Chinees geld naar bitcoin

Eerder werd bekend dat in maart dat er meer Chinees geld naar de cryptomarkt vloeit. Aanvullende data van Coinlib laat zien dat er afgelopen etmaal ruim $125 miljoen en $72 miljoen in Chinese yuan in respectievelijk bitcoin en ethereum gestoken.

De huidige koers van bitcoin op moment van schrijven is $5.172.

Lees meer: Bitcoin deze week meest populaire zoekterm in China

Bron: Bitcoinist

bitcoin kopen

Meer crypto nieuws

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!