ClinicAll blockchain
Hermann Kamp (CEO van ClinicAll), Jens Spahn, de Duitse minister van Volksgezondheid, ontmoet bij een stand van ClinicAll op het Capital Congress of Medicine and Healthcare BERLIN 2019

ClinicAll wil $10 miljoen ophalen via Initial Exchange Offering

Sponsored post – Het bedrijf ClinicAll bestaat al elf jaar en kiest voor blockchain om haar technologische oplossingen voor de medische industrie verder op te schalen. De firma is een Initial Exchange Offering gestart om verdere groei te financieren. Men wil $10 miljoen ophalen.

ClinicAll

ClinicAll is opgericht met één missie: de digitale processen in de medische sector te verbeteren. Het bedrijf is sinds de oprichting flink gegroeid: er zijn acht dochterondernemingen verspreid over 4 continenten en het hoofdkantoor staat sinds 2010 in New York.

Een paar wapenfeiten op een rij:

  • In 2012 is ClinicAll een strategische samenwerking aangegaan met Microsoft. Hierdoor kon software van derde partijen in ziekenhuizen geïntegreerd worden met het ClinicAll-systeem.
  • In 2013 zijn de ClinicAll de CliniTec Box gelanceerd, de eerste volledig geïntegreerde patiëntterminal en software in een compacte doos op wielen.
  • Ook is de ClinicAll Software App v2.0 gelanceerd, die realtime multitasking voor tv / internet / telefonie en aanvullende applicaties voor ziekenhuisdiensten biedt.
  • Een primeur was toen HIS (Hospital Information System) inclusief EMR (Electronic Health Records) volledig geïntegreerd werden. Hierdoor hadden artsen en personeel overal toegang tot de patiëntgegevens. Deze gegevens kunnen vervolgens direct op het zorgpunt, aan het bed, worden bijgewerkt. Dat leidde tot veel tijds – en kostenbesparing.
  • In 2018 bracht ClinicAll hun Community Mobile App uit, waarmee gebruikers en medisch personeel hun eigen apparaten in ziekenhuizen en gezondheidscentra konden gebruiken en integreren in de ClinicAll-systemen. De app is beschikbaar op zowel Android als iOS.
bitcoin meester

Buitenlandse expansie

De Amerikaanse firma heeft haar ogen altijd op het buitenland gericht gehad.

In 2015 installeerde ClinicAll meer dan 200 systemen in ziekenhuizen in Saoedi-Arabië met op maat gemaakte schermontwerpen voor 24 applicaties. In de Golf heeft het bedrijf zowel militaire ziekenhuizen als particuliere ziekenhuizen uitgerust met hun systemen. Sinds 2018 zijn er meer dan 600 systemen te vinden in ziekenhuizen in Qatar.

Ook in Duitsland is voortgang geboekt. In 2017 en 2019 brachten de toenmalige en huidige ministers van Volksgezondheid een bezoek aan het Duitse kantoor. ClinicAll is erkend als marktleider op het gebied van softwareontwikkeling in de gezondheidszorg.

Voordelen van blockchain

ClinicAll is één van de eerste bedrijven die de voordelen van blockchaintechnologie voor hun zoektocht naar digitalisering van ziekenhuizen inzag. Eind 2016 begon ClinicAll met het onderzoeken van verschillende blockchain-applicaties voor betalingen en gegevensuitwisseling.

Het onderzoek toonde positieve resultaten – de blockchain-oplossingen werden geprojecteerd om mogelijk de snelheid en vooral de veiligheid van alle verschillende transacties te verbeteren.

ClinicAll ziet het gebruik van blockchain-technologie als de volgende grote stap om medische faciliteiten te moderniseren. Het comfort van patiënten en de workflow voor medisch personeel kan hiervan profiteren.

Daarnaast wil ClinicAll verder uitbreiden. Het bedrijf wil bepaalde service bieden buiten ziekenhuizen. Zodat mensen in bijvoorbeeld een kliniek of gewoon thuis ook medische hulp kunnen zoeken. Met behulp van de Community App moet iedereen in staat zijn om gebruik te maken van de diensten van ClinicAll.

ClinicAll Initial Exchange Offering

ClinicAll gebruikt een ERC-20 token om hiermee maximaal te kunnen profiteren van de snelheid en veiligheid van de ethereum blockchain. Met de publieke tokensale wil ClinicAll in totaal honderd miljoen dollar ophalen. De  ‘soft cap’ is $10 miljoen.

Momenteel doet ClinicAll een Initial Exchange Offering via LAToken. Ook is het nog steeds mogelijk om tokens te kopen via de reguliere website. De tokensale eindigt op 31 juli 2019.

Disclaimer: dit artikel is gesponsord. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!