Bitcoin rond $8.650. Voormalig Coinbase CTO: ‘BTC niet te verslaan door andere crypto’

Bitcoin hield zich vandaag rustig. Na een geweldige sprong omhoog de afgelopen paar dagen hangt de prijs van schrijven op ongeveer hetzelfde punt als 24 uur geleden: rond de $8.650.

Volgens een van onze analisten gaan we nog door de $9.000 vanwege FOMO, maar dat lijkt er vandaag niet in te zitten. Tone Vays is juist van mening dat we eerst terugzakken, helemaal terug naar $4.000. Ook dat gaat gelukkig vandaag niet gebeuren.

bitcoin koers
De bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen.

Balaji Srinivasan ziet geen enkele andere cryptomunt de strijd winnen van bitcoin (BTC). Via twitter laat de  voormalig Chief Technology Officer (CTO) van Coinbase weten geen echte uitdager voor BTC te zien.

De oud-werknemer van de grote Amerikaanse cryptobeurs ziet ook de toekomstige coin van Facebook niet als een bedreiging voor bitcoin. GlobalCoin moet in 2020 de cryptocurrency markt gaan bestormen, maar volgens Srinivasan ligt de toekomst bij open en publieke blockchains.

Het nieuwe internet wordt gebouwd op publieke blockchains, daar is hij van overtuigd. Volgens Srinivasan is de industrie rondom blockchains en crypto dé plek om de komende tien jaar in te investeren. Alle webapplicaties gaan op de schop.

Blockchainification

Technieken als email, GPS, smartphones en het streamen van video’s zijn inmiddels niet meer nieuw. De technieken staan. Volgens de succesvolle ondernemer is er vaak maar één manier om nieuwe technieken te ontwrichten: decentralisatie.

En laat decentralisatie nou net centraal staan bij de cryptospace en bij bitcoin in het bijzonder. Srinivasan vervolgt zijn tweetstorm met een blik op de huidige industrie rondom crypto.

In een jonge industrie is er vaak een centrale partij die het van een ander wint. Maar wanneer de industrie ouder wordt en zich langzamer ontwikkelt komt decentralisatie om de hoek kijken. Dat is dan dé manier om een industrie op zijn kop te zetten.

Srinivasan voorziet een grote verandering op het internet: we gaan bouwen op en met blockchains. En dan met name de open-source projecten. Dat betekent overigens niet dat centrale partijen geen rol kunnen en gaan spelen in het ecosysteem.

Tweede fase

In een jonge industrie kunnen snelle veranderingen zorgen voor verschuivingen in het landschap. Het ‘decentrale gevaar’ komt in de huidige markt op het internet dus uit de hoek van publieke blockchains.

Projecten als bitcoin en ethereum willen, op hun eigen manier, de wereld decentraler maken. Minder macht op één specifieke plek. Voor de gevestigde orde op het internet komt daar het gevaar vandaan.

Natuurlijk moet ook de financiële sector oppassen als we het over bitcoin en andere crypto hebben. Al vormt volgens de Europese Centrale Bank het decentrale bitcoin geen gevaar voor het monetaire beleid.

Bedrijven als IBM en Microsoft werden (en worden) vaak beschuldigd van monopolistische trekjes. Dat komt omdat in de tweede fase van ontwikkelingen de macht dus centraler komt te liggen, terwijl ook de regeltjes van de industrie duidelijker zijn.

Het is dan wachten op open-source projecten die met dezelfde technieken aan de haal gaan en iets beters bouwen. ”En vandaag hebben we crypto”, aldus de oud-CTO van Coinbase.

Wil je het hele twitterdraadje van Balaji Srinivasan lezen? Dat kan hierrr.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!