faketoshi
Nieuws » Craig ‘Faketoshi’ Wright persiflage door bekende Franse cryptokunstenaar

Craig ‘Faketoshi’ Wright persiflage door bekende Franse cryptokunstenaar

Craig ‘Faketoshi’ Wright van Bitcoin SV claimt de bedenker te zijn van bitcoin (BTC). De Australiër is nu geportretteerd in een nieuw schilderij, een persiflage van de kunstenaar Pascal Boyart. De Fransman die al eerder ‘pieces’ maakte over bitcoin, crypto en de bekende gele hesjes.

Bitcoin – en cryptokunst

Een kunstenaar die naam heeft gemaakt met werken die zijn geinspireerd op bitcoin en cryptomunten. In zijn meest recente ‘piece’ staat Craig ‘Faketoshi’ Wright centraal. Toepasselijk is het portret gemaakt van 100% toiletpapier.

Aanleiding is de claim van Wright dat hij Satoshi Nakamoto is, de bedenker van Bitcoin, bedoeld als peer-to-peer elektronisch geld.

De cryptocommunity is er wel over eens dat dit een leugen is: de bijnaam “Faketoshi” is geboren. Eerder heeft hij al juridische stappen tegen degenen die genomen die beweren dat hij niet Satoshi Nakamoto is.

Craig Wright klaagt bitcoin podcaster Peter McCormack aan.

  bitcoin meester  

Bitcoin – en crypto-artiest

De Franse kunstenaar Pascal Boyart heeft de afgelopen jaren thema’s van Bitcoin, crypto en financiële bevrijding gemaakt.

bitcoin art
0.26 bitcoin verborgen in ‘piece’,

Boyart is misschien het meest bekend voor zijn muurschilderingen waarin privésleutels van Bitcoin-wallets zijn verborgen. Mocht je deze als eerst ontdekken dan kan je zomaar toegang krijgen tot de wallet.

Hij financiert zijn werk door de openbare sleutel te tonen van zijn donatie wallet naast de stukken. Dit resulteerde in het ontvangen van een donatie van één bitcoin voor een deel van zijn werk eerder dit jaar.

In die tijd was de gift ongeveer $4.000 waard. Inmiddels is de koers gestegen richting $9.000.

‘Faketoshi’

De identiteit van Satoshi Nakamoto blijjft een groot mysterie. Boyart is hierom een nieuwe serie ‘Who’s Satoshi’? gestart.

In het onderstaande bericht op Twitter pronkt Boyart met zijn nieuwste werk: een portret van Wright dat volledig is gemaakt van roze en wit toiletpapier.

Net als de andere crypto-geïnspireerde stukken zit er iets in het kunstwerk verborgen. Wanneer het portret van Wright onder een blacklight wordt weergegeven, verschijnen de woorden ‘Fake Satoshi’ over het hoofd van de computerwetenschapper.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

Arnold Hubach

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder