Bitcoin betalingen nu ook mogelijk bij mobiele provider AT&T

De grote Amerikaanse mobiele provider AT&T laat weten dat het vanaf nu ook betalingen in bitcoin en andere crypto gaat accepteren.

Samenwerking BitPay

AT&T is de grootste provider en wholesale carrier van lokale, lange-afstands- en mobiele telefoondiensten op de Amerikaanse markt. Met 250.000 mensen in dienst is het een absolute grootmacht te noemen. Het heeft een marktwaarde van $235 miljard. Dat is ongeveer net zoveel als de gehele cryptomarkt bij elkaar opgeteld.

Concreet staat het bedrijf zijn klanten nu toe om hun mobiele rekeningen te betalen via BitPay. BitPay betreft een van de bekendste betalingsbedrijven in crypto. Het zal de betalingen van klanten van AT&T in cryptovaluta ontvangen, om AT&T vervolgens in dollars uit te betalen. Volgens eigen zeggen is BitPay de grootste bitcoin betalingsverwerker in de wereld. Het is daarbij actief op zes continenten.

Joe McCann, een voormalige crypto hedge fund manager bij Passport Capital, geeft aan dat het bedrijf hoogstwaarschijnlijk gegevens heeft weten te vergaren, waaruit blijkt dat er meer millennials gebruik maken van crypto betalingen.

Kevin McDorman, vice-president AT&T Communications Finance Business Operations geeft eigenlijk hetzelfde aan: “We’re always looking for ways to improve and expand our services. We have customers who use cryptocurrency, and we are happy we can offer them a way to pay their bills with the method they prefer”

Andere partijen volgen

Sonny Singh, CCO bij BitPay, zegt blij te zijn met de samenwerking. BitPay benaderde AT&T een jaar geleden en sindsdien is het hard gegaan. Hij ziet de toekomst alleen daarom al rooskleurig. Spelers van gelijkaardige grootte, merk en bereik kunnen AT&T nu dra volgen. Zeker nu de implementatie door een merk zo groot als AT&T de weg vrijmaakt voor bedrijven om over te stappen, zo meent Singh.

Singh: “The big companies want to learn. We’ve met with executive teams at many Fortune 500 companies to explain to them how

works and we brain storm on how we can work together”

Fraude

Vorig jaar kwam AT&T nog negatief in het nieuws vanwege mogelijke fraude. In de VS komt cryptofraude met simkaarten namelijk vaker voor. Door stiekem nieuwe simkaarten te bestellen voor argeloze telefoonbezitters halen bendes cryptowallets op de telefoons leeg. Soms werken daarbij zelfs medewerkers in de winkels van de providers hieraan mee.

Bron: AT&T

Foto: Flickr / Mike Mozart

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!