Nieuws » Cryptobelegger klaagt AT&T aan voor 224 miljoen dollar

Cryptobelegger klaagt AT&T aan voor 224 miljoen dollar

Een cryptobelegger in de VS heeft een rechtszaak aangespannen tegen mobiele telefoonaanbieder AT&T. Dit op grond van grove nalatigheid in beveiliging, dat leidde tot zijn persoonlijk verlies van 24 miljoen dollar aan cryptovaluta’s.

Aanklacht

De aanklager, de uit Californië afkomstige Michael Terpin, diende woensdag een klacht in bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Los Angeles. Daarin beweerde hij dat AT&T niet alleen zijn wettelijke verplichtingen in het kader van haar privacybeleid niet nakwam, maar dat het zelfs bereid was om samen te werken met diegene die de telefoon gehackt heeft.

Terpin beweerde in het 69 pagina’s tellende document dat hij in zeven maanden tijd twee maal slachtoffer is geweest van digitale identiteitsdiefstal, waarbij zijn digitale bezittingen via zijn mobiele telefoonnummer werden geconfisqueerd.

  bitcoin meester  

224 miljoen dollar

Terpin benoemde verdachte omstandigheden met betrekking tot het handelen van ten minste één AT&T medewerker. Volgens Terpin is er sprake van samenwerking met de hacker, nadat een winkelmedewerker zijn telefoonnummer had aangeboden zonder identiteit te verifiëren of zijn persoonlijke gegevens op te vragen.

Terpin’s klacht geeft aan dat zijn nummer vervolgens werd gebruikt om in te breken in zijn cryptoaccounts en vergelijkt het incident met een hotel dat een dief met een vals identiteitsbewijs de sleutel tot een kamer en kluis geeft. De aanklacht tegen AT&T krijgt van Terpin een schadebedrag mee van liefst 224 miljoen dollar, bijna tien maal de originele schade.

AT&T reageerde op de beschuldigingen: “We dispute these allegations and look forward to presenting our case in court”

Michael Terpin

Terpin kan goed beschouwd worden als een winstgevend doelwit voor potentiële dieven als gevolg van zijn werk in de crypto-industrie. In 2013 was hij mede-oprichter van BitAngels en van het BitAngels/Dapps Fund. Angel beleggers in de crypto-industrie van het eerste uur.

Binnen de cryptovaluta-gemeenschap wordt er sterk de nadruk gelegd op meer veiligheid als absolute noodzaak om de markt te zien herstellen. Ook voor een grotere adoptie moeten crypto’s een betere beveiliging kennen, op een meer eenvoudige wijze.

Fraude

Evengoed lijkt in dit geval enkel AT&T in gebreke te zijn gebleven.

In de VS bestaat er ook zoiets als cryptofraude met simkaarten. Door stiekem nieuwe simkaarten te bestellen voor argeloze telefoonbezitters haalde een bende cryptowallets op de telefoons leeg. Soms werken zelfs medewerkers in de winkels van de providers hieraan mee.

Bronnen: CNBC, The Verge

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefNieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Aandeel via blockchain uitgeven? Neufund krijgt goedkeuring in Liechtenstein

Arnold Hubach

Bitcoin update: Prijs rond $10.375, millennials vol aan de crypto, BTC versus dollar

Arnold Hubach

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder