cobinhood cryptobeurs ceo non-actief

Gerommel bij cryptobeurs Cobinhood, koers cryptomunt COB daalt 50%

Er is gerommel gaande bij cryptobeurs – en app Cobinhood, blijkt uit diverse berichten op sociale media. Het valt te bezien of het bedrijf ook echt failliet is. De prijs van de ERC20-token COB van Cobinhood is door het rumoer met 50% gedaald. Cobinhood heeft formeel niets naar buiten gebracht. Navraag door Bitcoin Magazine NL levert tot nu toe niets op.

De startup haalde in 2017 $10 miljoen op met haar Initial Coin Offering (ICO). Via onder meer een mobiele app kunnen klanten handelen in cryptomunten op het platform.

Naar verluidt kunnen klanten nog wél gebruik maken van de exchange. Het Telegram-kanaal lijkt inmiddels niet meer actief beheerd te zijn.

Ook de geplande Initial Exchange Offering van de Zeux-app op het Cobinhood platform is inmiddels uitgesteld. Zeux meldt dat er een “herstructurering” gaande is bij Cobinhood. Er zijn gesprekken opgestart met een andere cryptobeurs om de tokensale te hervatten.

CEO op non-actief

Terug naar Cobinhood. Wat is daar aan de hand? Eerder deze maand komt een bericht naar buiten dat de ceo en mede-oprichter Tai-yuan “Popo” Chen op non-actief is gesteld bij de cryptobeurs.

Aanleiding is de “emotionele instabiliteit” van Chen. Hij zou zelfs een gevaar zijn voor zijn medewerkers, die zijn opgedragen om vanuit huis te werken.

Op het officiële Telegram-kanaal van Cobinhood is onderstaande verklaring vrijgegeven, ondertekend door de andere oprichter Wei-Ning Huang.

Cobinhood cryptobeurs crypto exchange

ICO DEXON

De timing is echter opmerkelijk. Een volledige dochteronderneming DEXON is namelijk een tokensale gestart voor hun blockchainplatform 3.0. Met deze Initial Coin Offering is $3 miljoen opgehaald bij particuliere beleggers.

DEXON is te omschrijven als een ‘nieuwe generatie blockchain’, waarbij het aantal transacties per seconde met 12.000 bijzonder hoog ligt (testnet resultaat). Het platform wil zoveel mogelijk decentrale applicaties laten draaien. Ook een protocol voor een decentrale cryptobeurs lag op de tekentafel.

Exit-scam?

Maandag 20 mei zou de token DXN onder de particuliere beleggers gedistribueerd worden. Dit is tot op heden niet gebeurd. De huidige prijs per token is 13 dollarcent. Na een prijsdaling lijkt de koers wel genormaliseerd.

Door het rumoer rondom de token distributie, zwellen de geruchten aan. We zetten een aantal speculaties op een rij:

  1. ‘Oprichters Tai-yuan ‘Popo’ Chen and Wei-Ning Huang hebben Cobinhood failliet verklaard’.
  2. ‘Het personeel is ontslagen’. Zo geeft één van de admins in het Telegram-kanaal aan dat ze ‘ontslagen is’. Er lijken ook geen andere admins meer actief.
  3. In dit artikel nieuwssite Be in Crypto wordt er een link gelegd met een klassieke ‘exit-scam’. Het faillissement is uitgeroepen om zelf met de opbrengst van de tokensale van DEXON te vertrekken, iedereen achterlatend.

Toegegeven, de timing is opmerkelijk.

De onderstaande twitteraar is er in ieder geval van overtuigd dat het wél degelijk om een ‘klassieke exit-scam’ gaat.

Des te meer om dat de Initial Exchange Offering van Zeux, die op het platform van Cobinhood zou lanceren, niet doorgaat. Dit verklaart op Zeux op Twitter, waarbij wordt gesproken over een “herstructurering” bij onze partner Cobinhood.

ICO van $10 miljoen

Cobinhood heeft in 2017 $10 miljoen opgehaald met haar Initial Coin Offering (ICO). Acteur Jamie Foxx heeft de ICO nog ooit gepromoot. Een van de features is dat Cobinhood geen commissie voor transacties op haar platform.

Disclaimer: het bovenstaande bericht is (deels) gebaseerd op speculatieve uitingen op sociale media. De bovenstaande informatie is nog niet door Cobinhood en/of DEXON bevestigd noch ontkend. 

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!