Cryptomunt TRON (TRX) stijgt 16% ondanks commotie bij ontslag CTO

Chief Technical Officer (CTO) Lucien Chen is deze week bij TRON (TRX) vertrokken. De redenen van zijn vertrek heeft hij in zijn blog aangegeven: TRON maakt geen decentrale technologie meer, is te commercieel en de blockchain spirit is weg. TRON en CEO Justin Sun komt vanuit de Consensus conferentie met een reactie: Lucien Chen is in januari al de laan gestuurd wegens vanwege o.a. ‘omkoping en diefstal’. De koers van TRX deert het niet: die profiteert van de huidige altseason en stijgt 16%.

Strafbare feiten

De lijst met aantijgingen vanuit het TRON-kamp aan het adres van Chen liegt er niet om: verduistering, omkoping, diefstal van bedrijfsgeheimen en schending van het intellectuele eigendom.

CEO Justin Sun heeft deze informatie gedeeld op Twitter. Ook is er een Reddit-thread waarin de kwestie uit de doeken wordt gedaan.

Brein achter TRON platform

Justin Sun is vaak beschuldigd van gebrek aan technisch inzicht, terwijl Chen wordt beschouwd als het technische brein achter het project.

Volgens Chen is het ecosysteem nog ver verwijderd van adoptie: volgens hem functioneren geen enkele (decentrale) applicaties op het netwerk. Verschillen van inzicht is de voornaamste reden van vertrek, aldus Chen.

Opvallend is dat TRON nu pas melding van de mogelijke strafbare feiten die Chen begaan zou hebben. De uitlatingen van Sun zijn ook nog bevestigd door een onafhankelijke derde partij.

Chen heeft alvast een nieuw blockchainproject aangekondigd: Volume Network (VOL).

Samenwerking TRON en Opera

Sun kondigt vanuit New York Consensus het ene na het andere nieuwtje aan: vandaag is bekend dat TRON en de Opera, de bouwer van de gelijknamige browser gaan samenwerken. TRON dApps op het netwerk zijn nu ook te spelen vanuit de crypto wallet in Opera.

Koers TRX

Op moment van schrijven is de koers van TRX met 18,5% gestegen. De koers profiteert mee van de altseason. Het rendement deze week is +25%, blijkt uit cijfers van OnchainFX.

1 week +25.53%
1 maand +14.31%
3 maanden +30.70%
6 maanden +50.26%
1 jaar -56.30%

bron: Coincap.io

Lees ook – Ethereum (ETH) krijgt concurrentie van TRON bij gaming dApps

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!