cryptopia hack

Cryptopia wil rechtszaken voorkomen na conflict met databasebeheerder

Cryptopia Limited uit Nieuw-Zeeland heeft in de VS faillissementsbeveiliging aangevraagd. Liquidateur Grant Thornton wil voorkomen dat crediteuren rechtszaken gaan aanspannen tegen de ontmantelde cryptobeurs? Persbureau Bloomberg heeft de aanvraag ingezien en komt met meer details.

Ontmanteling Cryptopia

In mei is de exchange uit Nieuw-Zeeland ontmanteld door haar aandeelhouders. Een liquidatie betekent: de liquidateur Grant Thornton daaruit de balans op van de activa. Wat zit er nog aan waarde in het bedrijf? Wie zijn de schuldeisers?

In januari is bij een hack $16 miljoen aan cryptomunten buitgemaakt. Na een doorstart is binnen twee maanden de stekker eruit getrokken.

Uit de aanvraag blijkt onder meer:

  • Cryptopia heeft nog circa 300.000 accounts van klanten in beheer. Elke handelaar is een potentiële schuldeiser.
  • De beurs heeft nog ‘tientallen miljoenen dollars’ aan activa in bezit. Grant Thornton bekijkt welke accounthouder op welk bedrag recht heeft.
  • Opmerkelijk: Cryptopia had géén back-up van de gehackte database. Een derde partij in Arizona beheerde de data en heeft het contract met Cryptopia opgezegd. Voor het verstrekken van data wil de firma $2 miljoen terugzien. Bij géén vergoeding raakt de back-up data verloren. Een derde partij is niet verantwoordelijk voor het bijhouden van deze informatie bij geen vergoeding.

Nieuwe exchange

Een ander opvallend gerelateerd nieuwtje. Adam Clark, de oprichter van Cryptopia, start een nieuwe exchange met de naam Assetylene. Clark stopte al in februari 2018 bij de beurs, zo is op zijn Linkedin pagina te zien.

Bronnen: Grant ThorntonBloomberg / Invest in Blockchain

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!