cryptopia hack
Nieuws » Cryptopia wil rechtszaken voorkomen na conflict met databasebeheerder

Cryptopia wil rechtszaken voorkomen na conflict met databasebeheerder

Cryptopia Limited uit Nieuw-Zeeland heeft in de VS faillissementsbeveiliging aangevraagd. Liquidateur Grant Thornton wil voorkomen dat crediteuren rechtszaken gaan aanspannen tegen de ontmantelde cryptobeurs? Persbureau Bloomberg heeft de aanvraag ingezien en komt met meer details.

Ontmanteling Cryptopia

In mei is de exchange uit Nieuw-Zeeland ontmanteld door haar aandeelhouders. Een liquidatie betekent: de liquidateur Grant Thornton daaruit de balans op van de activa. Wat zit er nog aan waarde in het bedrijf? Wie zijn de schuldeisers?

In januari is bij een hack $16 miljoen aan cryptomunten buitgemaakt. Na een doorstart is binnen twee maanden de stekker eruit getrokken.

Uit de aanvraag blijkt onder meer:

  • Cryptopia heeft nog circa 300.000 accounts van klanten in beheer. Elke handelaar is een potentiële schuldeiser.
  • De beurs heeft nog ‘tientallen miljoenen dollars’ aan activa in bezit. Grant Thornton bekijkt welke accounthouder op welk bedrag recht heeft.
  • Opmerkelijk: Cryptopia had géén back-up van de gehackte database. Een derde partij in Arizona beheerde de data en heeft het contract met Cryptopia opgezegd. Voor het verstrekken van data wil de firma $2 miljoen terugzien. Bij géén vergoeding raakt de back-up data verloren. Een derde partij is niet verantwoordelijk voor het bijhouden van deze informatie bij geen vergoeding.

Nieuwe exchange

Een ander opvallend gerelateerd nieuwtje. Adam Clark, de oprichter van Cryptopia, start een nieuwe exchange met de naam Assetylene. Clark stopte al in februari 2018 bij de beurs, zo is op zijn Linkedin pagina te zien.

Bronnen: Grant ThorntonBloomberg / Invest in Blockchain

crypto kopen 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Kritieke fout in op Ethereum gebaseerd framework voor Russische verkiezingen

Arnold Hubach

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder