De Nederlandsche Bank kijkt naar blockchain, indruk niet positief

De Nederlandsche Bank (DNB) blijft kijken naar toepassingen voor blockchain. Maar tot nu toe zijn de resultaten niet echt positief te noemen, dat zegt een van de directeuren van de bank. Dit nieuws kwam naar buiten via The Banker.

Petra Hielkema is de ‘director of payments’ van de Nederlandse centralebank. Zij zegt dat de DNB graag gebruik wil maken van nieuwe technologieën zoals blockchain. Het is een van de speerpunten voor de plannen tot en met 2021.

De bestuurster moedigt alle centrale banken aan om nieuwe technieken en technologieën te blijven ondersteunen. Vooral om te kijken hoe deze technieken goed te gebruiken zijn.

Cryptocurrency’s zijn geen echt geld

Petra Hielkema

Potentie

Hielkema toont interesse in de potentie van ‘distributed ledger technolgy’, maar vindt dat er nog werk aan de winkel is. Zij benoemde een aantal problemen waar nog aan gewerkt moet worden. Tijdens de afgelopen drie jaar van testen van blockchains kwam De Nederlandsche Bank een ‘x’ aantal problemen tegen.

Onder andere:

  • Een gebrek aan opslagcapaciteit voor data
  • Een te grote energierekening
  • En een gebrek aan zekerheid over mogelijke transacties

Deze problemen zijn relatief makkelijk te voorkomen, als ze bij de centralebank eens kijken naar bijvoorbeeld bitcoin. Dus de vraag is ook: op welke manier kijkt de bank naar blockchains?

Kijken ze naar de ‘techniek’ of hebben ze stiekem ook wel door dat bitcoin wel eens roet in het eten kan gaan gooien? Die vraag wordt vanzelf een keer beantwoord. Hielkema zei vorig jaar nog dat cryptocurrency’s geen geld zijn.

ING en blockchain

Niet alleen onze centralebank kijkt naar blockchain, ook andere Nederlandse banken zijn bezig. ING experimenteert er zelfs rustig op los. De bank is bezig met het uittesten van zogenaamde bulletproofs, om de anonimiteit op het netwerk te vergroten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!