Ethereum (ETH) blockchain ingezet voor obligatie-uitgifte van $112 miljoen

Société Générale (SocGen), een van de grootste financiële instituties van Frankrijk, is druk aan het experimenteren met Security Token Offerings (STO’s) via digitale currencies. In april liet SocGen al weten van start te gaan met een pilot waarin wordt getest hoe digitale currencies kunnen worden ingezet om securities sneller en goedkoper te laten settelen. Bloomberg bericht nu dat er in deze test via een interne constructie $112 miljoen aan obligaties via het Ethereum (ETH) netwerk is verstrekt.

Ethereum blockchain

SocGen geeft geen reactie, maar bronnen binnen Bloomberg melden dat de transactie is geregistreerd op de Ethereum blockchain. De transactie heeft daarbij de hoogste (AAA) rating gekregen van rating agencies Moody’s en Fitch.

Het is helaas onduidelijk hoe Bloomberg aan deze informatie is gekomen en ook is er geen transactie ID vrijgegeven. Jammer, want Ethereum is uiteraard een openbare blockchain, dus de transactie zou zichtbaar moeten zijn.

FORGE, een eigen startup van SocGen zou het project met hulp van PwC en Gide Loyrette Nouel opgezet en uitgevoerd hebben.

Kritiek in traditionele finance

Het lijkt erop dat SocGen zich met deze test wil voorbereiden op de markt voor STO’s. Richard Kemmish, voormalig hoofd van de afdeling gedekte obligaties bij Credit Suisse Group AG is echter kritisch.

Kemmish geeft aan niet te willen overkomen als een Luddite, maar weinig meerwaarde van het tokeniseren van obligaties. De “traditionele” financiële sector is vaak kritisch over de meerwaarde van STO’s.

Velen zien STO’s als een nieuwe manier voor het opnieuw opblazen van de leeggelopen cryptobubbel.

STO?

STO’s zijn in feite een beursgang van een bedrijf via de blockchain. Via STO’s krijgt een investeerder een aandeel in een bedrijf en/of recht op winstuitkering.

Doordat het hier niet langer om utility tokens, maar daadwerkelijke securities gaat, is de regulering op deze tokens aanzienlijk scherper.

Er wordt ondertussen dus hard gewerkt om de industrie klaar te maken voor STO’s. Omdat er bij STO’s veel meer regelgeving komt kijken dan bij ICO’s, kan het nog wel even duren voordat deze industrie op gang komt.

Bron afbeelding: Flickr.com

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!