Nieuwsberichten » Ethereum (ETH) blockchain ingezet voor obligatie-uitgifte van $112 miljoen

Ethereum (ETH) blockchain ingezet voor obligatie-uitgifte van $112 miljoen

Société Générale (SocGen), een van de grootste financiële instituties van Frankrijk, is druk aan het experimenteren met Security Token Offerings (STO’s) via digitale currencies. In april liet SocGen al weten van start te gaan met een pilot waarin wordt getest hoe digitale currencies kunnen worden ingezet om securities sneller en goedkoper te laten settelen. Bloomberg bericht nu dat er in deze test via een interne constructie $112 miljoen aan obligaties via het Ethereum (ETH) netwerk is verstrekt.

Ethereum blockchain

SocGen geeft geen reactie, maar bronnen binnen Bloomberg melden dat de transactie is geregistreerd op de Ethereum blockchain. De transactie heeft daarbij de hoogste (AAA) rating gekregen van rating agencies Moody’s en Fitch.

Het is helaas onduidelijk hoe Bloomberg aan deze informatie is gekomen en ook is er geen transactie ID vrijgegeven. Jammer, want Ethereum is uiteraard een openbare blockchain, dus de transactie zou zichtbaar moeten zijn.

FORGE, een eigen startup van SocGen zou het project met hulp van PwC en Gide Loyrette Nouel opgezet en uitgevoerd hebben.

  bitcoin meester  

Kritiek in traditionele finance

Het lijkt erop dat SocGen zich met deze test wil voorbereiden op de markt voor STO’s. Richard Kemmish, voormalig hoofd van de afdeling gedekte obligaties bij Credit Suisse Group AG is echter kritisch.

Kemmish geeft aan niet te willen overkomen als een Luddite, maar weinig meerwaarde van het tokeniseren van obligaties. De “traditionele” financiële sector is vaak kritisch over de meerwaarde van STO’s.

Velen zien STO’s als een nieuwe manier voor het opnieuw opblazen van de leeggelopen cryptobubbel.

STO?

STO’s zijn in feite een beursgang van een bedrijf via de blockchain. Via STO’s krijgt een investeerder een aandeel in een bedrijf en/of recht op winstuitkering.

Doordat het hier niet langer om utility tokens, maar daadwerkelijke securities gaat, is de regulering op deze tokens aanzienlijk scherper.

Er wordt ondertussen dus hard gewerkt om de industrie klaar te maken voor STO’s. Omdat er bij STO’s veel meer regelgeving komt kijken dan bij ICO’s, kan het nog wel even duren voordat deze industrie op gang komt.

Bron afbeelding: Flickr.com

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Wessel Simons

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder