bitcoin btc koers correctie update
Nieuws » Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

NYSE Arca wil een indexfonds van bitcoin (BTC) én overheidsobligaties gaan aanbieden. Daarvoor moet de Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring verlenen. Deze obligaties (“treasury bills”) hebben een looptijd van maximaal één jaar. Het is géén bitcoin ETF aanvraag die is ingediend.

Handelsbeurs NYSE Arca staat binnen de financiële wereld bekend om zijn aanbod van onder meer exchange traded funds (ETF). De firma verzoekt de SEC (zie deze PDF voor de aanvraag, redactie) om een regelwijziging. Het fonds krijgt de naam Bitcoin Treasury Index.

Volgens NYSE Arca moet het voor investeerders laagdrempeliger zijn in om in bitcoin (BTC) te beleggen.

Bitcoin prijs

De bitcoin prijs bepaalde maandelijkse allocatie oftewel verdeling tussen het “bitcoin aandeel” en “treasury aandeel” in het fonds. De index bepaalt uiteindelijk hoe groot het aandeel bitcoin in het fonds is.

De prijs op de Chicago Mercantile Exchange (CME) bepaalt de bitcoin prijs in het fonds. Deze referentieprijs is de prijs waarvoor een futurecontract in Amerikaanse dollars afgesloten is.

Het veilig bewaren én beheren van bitcoin (custody), komt in handen van Coinbase. Het maximaal verzekerde bedrag tegen diefstal in ‘hot’ of ‘cold’ storage is $200 miljoen. Hiervoor is een deal met verzekeraars gesloten.

SEC

De SEC heeft 45 dagen om deze nieuwe aanvraag goed – of af te keuren of uit te stellen. Binnen 90 dagen moet de SEC een bindend besluit nemen.

Dit investeringsvehikel staat los van de bitcoin ETF, die NYSE Arca samen met Bitwise heeft ingediend. Die aanvraag is deze maand door de SEC uitgesteld.

Maandagavond heeft de waakhond ook de aanvraag van VanEck/SolidX uitgesteld tot 19 augustus. Het ultieme besluit is op 18 oktober.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Misss Bitcoin over livegang Bakkt, falende obligatiemarkt en BTC koers

Madelon Vos

Coinbase Custody neemt institutionele tak Xapo over, $7 miljard aan assets in bewaring

Arnold Hubach

Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder