Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

NYSE Arca wil een indexfonds van bitcoin (BTC) én overheidsobligaties gaan aanbieden. Daarvoor moet de Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring verlenen. Deze obligaties (“treasury bills”) hebben een looptijd van maximaal één jaar. Het is géén bitcoin ETF aanvraag die is ingediend.

Handelsbeurs NYSE Arca staat binnen de financiële wereld bekend om zijn aanbod van onder meer exchange traded funds (ETF). De firma verzoekt de SEC (zie deze PDF voor de aanvraag, redactie) om een regelwijziging. Het fonds krijgt de naam Bitcoin Treasury Index.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens NYSE Arca moet het voor investeerders laagdrempeliger zijn in om in bitcoin (BTC) te beleggen.

Bitcoin prijs

De bitcoin prijs bepaalde maandelijkse allocatie oftewel verdeling tussen het “bitcoin aandeel” en “treasury aandeel” in het fonds. De index bepaalt uiteindelijk hoe groot het aandeel bitcoin in het fonds is.

De prijs op de Chicago Mercantile Exchange (CME) bepaalt de bitcoin prijs in het fonds. Deze referentieprijs is de prijs waarvoor een futurecontract in Amerikaanse dollars afgesloten is.

Het veilig bewaren én beheren van bitcoin (custody), komt in handen van Coinbase. Het maximaal verzekerde bedrag tegen diefstal in ‘hot’ of ‘cold’ storage is $200 miljoen. Hiervoor is een deal met verzekeraars gesloten.

SEC

De SEC heeft 45 dagen om deze nieuwe aanvraag goed – of af te keuren of uit te stellen. Binnen 90 dagen moet de SEC een bindend besluit nemen.

Dit investeringsvehikel staat los van de bitcoin ETF, die NYSE Arca samen met Bitwise heeft ingediend. Die aanvraag is deze maand door de SEC uitgesteld.

Maandagavond heeft de waakhond ook de aanvraag van VanEck/SolidX uitgesteld tot 19 augustus. Het ultieme besluit is op 18 oktober.

Lees meer over:
Bitcoin ETFCoinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.