Bitcoin (BTC) én overheidsobligaties in één indexfonds, NYSE ARCA dient aanvraag in

NYSE Arca wil een indexfonds van bitcoin (BTC) én overheidsobligaties gaan aanbieden. Daarvoor moet de Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring verlenen. Deze obligaties (“treasury bills”) hebben een looptijd van maximaal één jaar. Het is géén bitcoin ETF aanvraag die is ingediend.

Handelsbeurs NYSE Arca staat binnen de financiële wereld bekend om zijn aanbod van onder meer exchange traded funds (ETF). De firma verzoekt de SEC (zie deze PDF voor de aanvraag, redactie) om een regelwijziging. Het fonds krijgt de naam Bitcoin Treasury Index.

Volgens NYSE Arca moet het voor investeerders laagdrempeliger zijn in om in bitcoin (BTC) te beleggen.

Bitcoin prijs

De bitcoin prijs bepaalde maandelijkse allocatie oftewel verdeling tussen het “bitcoin aandeel” en “treasury aandeel” in het fonds. De index bepaalt uiteindelijk hoe groot het aandeel bitcoin in het fonds is.

De prijs op de Chicago Mercantile Exchange (CME) bepaalt de bitcoin prijs in het fonds. Deze referentieprijs is de prijs waarvoor een futurecontract in Amerikaanse dollars afgesloten is.

Het veilig bewaren én beheren van bitcoin (custody), komt in handen van Coinbase. Het maximaal verzekerde bedrag tegen diefstal in ‘hot’ of ‘cold’ storage is $200 miljoen. Hiervoor is een deal met verzekeraars gesloten.

SEC

De SEC heeft 45 dagen om deze nieuwe aanvraag goed – of af te keuren of uit te stellen. Binnen 90 dagen moet de SEC een bindend besluit nemen.

Dit investeringsvehikel staat los van de bitcoin ETF, die NYSE Arca samen met Bitwise heeft ingediend. Die aanvraag is deze maand door de SEC uitgesteld.

Maandagavond heeft de waakhond ook de aanvraag van VanEck/SolidX uitgesteld tot 19 augustus. Het ultieme besluit is op 18 oktober.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!