Qtum blockchain developer tools op Google Cloud, koers 12% omhoog

Qtum kondigt een ‘full suite of blockchain developer tools’ aan. Het pakket voor ontwikkelaars wordt aangeboden in samenwerking met Google Cloud. Dat laten de ontwikkelaars van Qtum weten via een blogpost.

Dit is overigens geen samenwerking (of partnership) tussen Google en het team achter Qtum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Qtum en Google Cloud

De gratis te gebruiken tools moeten voor zowel ervaren developers als nieuwelingen interessant zijn om te gebruiken. Het moet makkelijk en goedkoop zijn om te bouwen op het netwerk van Qtum. Ook moet je gemakkelijk mee kunnen helpen aan het versterken van de blockchain door het aanslingeren van een node.

Het lanceren van een node was volgens de Chief Information Officer (CIO), Miguel Palencia, eerst nog een heel ingewikkeld proces. Met deze nieuwe handvatten moet het voor iedereen mogelijk zijn aan de slag te gaan op het netwerk.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Miguel Palencia Qtum CIO”]Google Cloud is de perfecte partner om ons ecosysteem simpeler en intuïtiever te maken. [/penci_blockquote]

Palencia spreekt de hoop uit dat de toegankelijkheid het project ten goede komt. Experts, maar ook nieuwelingen in de wereld van cryptocurrency’s en blockchains moeten zich aangetrokken voelen tot de chain van Qtum.

Alle tools zijn bereikbaar op Google Cloud via de Qtum compute engine. Die compute engine laat iedereen een ontwikkelomgeving creëren. De bedoeling is dat je binnen enkele seconde kunt beginnen met developen of het staken van de cryptomunt. Gratis en voor niets.

Voor de techneuten onder ons, dit is wat de toolkit allemaal aanbiedt:

Volgens het team achter dit project is dit alles wat je nodig hebt om echt los te gaan op de blockchain van hun cryptocurrency.

Qtum schiet omhoog

Over de cryptocurrency gesproken: na dit nieuws schiet de coin de top 30 binnen op CoinMarketCap. Op het moment van schrijven is de coin met meer dan 12% gestegen. Op sommige cryptobeurzen bereikte de coin een plus van 15%.

De koers kon wel een opkikker gebruiken, want de cryptocurrency is nog enorm ver verwijderd van zijn all-time-high. Net zoals een hoop andere coins, trouwens.

Lees meer over:
Google

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)