Nieuws » Ripple partner Earthport overgenomen door betaalreus VISA

Ripple partner Earthport overgenomen door betaalreus VISA

VISA heeft de overnamestrijd rondom Earthport gewonnen. Zij neemt het bedrijf, een partner van crypto betaalprovider Ripple, over voor zo’n $321 miljoen. Het bedrijf is voor 47 miljoen pond ($321,1 miljoen) van de hand gegaan. Dat is bijna vijf keer de pre-bid prijs, een ongewoon hoge premie voor een overname. De koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, reageert tot nu toe nauwelijks op het nieuws.

Overname Earthport, Ripple partner

Earthport is een bedrijf dat grensoverschrijdende betalingsdiensten levert aan banken, bedrijven en money transfer services via het grootste onafhankelijke ACH-netwerk ter wereld. Naast Ripple (XRP) heeft het vele vooraanstaande klanten, waaronder Bank of America Merrill Lynch, TransferWise, BNP Paribas en Xoom.

Earthport is ook de maker van Santander’s eerste Ripple app. Maar de belangrijkste reden voor VISA zijn de liefst 87 buitenlandse bankrelaties. VISA wil met de overname een alternatief bieden voor SWIFT-betalingen, het werkt verder ook aan een B2B-blockchainnetwerk.

Bill Sheley, hoofd global push payments bij Visa, is enthousiast over de overname:

Visa is modernizing the way we move money by making it quicker, safer and easier to pay and be paid than ever before.

The acquisition of Earthport unleashes the power of Visa by taking us ‘beyond the card,’ empowering us to enable our clients to make payments through bank accounts around the world.

  bitcoin meester  

Efficiënter en gebruiksvriendelijker systeem

Visa wil het overgrote deel van de wereld een bankrekening aanbieden (cross-border payments).

Bijna $80 miljard dollar wordt er dagelijks via bankoverschrijving of bankrekening verstuurd, maar het proces is moeilijker en complexer dan noodzakelijk.

Het kan nu nog dagen duren voordat geld binnenkomt door verouderde, inefficiënte en dure methoden. De overname van Earthport is daarom een stap richting een efficiënter en gebruiksvriendelijker systeem.

Het afgelopen jaar is de groei van het aantal transacties via Visa Direct meer dan 100 procent. Een bewijs van de vraag naar snellere en slimmere geldbewegingen bij consumenten en bedrijven over de hele wereld.

Het was overigens al eerder bekend dat VISA de strijd met Mastercard om Earthport had gewonnen. Echter kondigde de Britse Competition and Market Authority (CMA) begin april een onderzoek aan naar de overname.

Gisteren gaf de CMA aan dat verder onderzoek naar de fusie niet nodig is en daarmee is de overname officieel een feit.

Bronnen: Yahoo, Invest In Blockchain, Ledger Insights

Foto: Flickr / reynermedia

crypto kopen 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

CEO Overstock.com dumpt aandelen en koopt bitcoin, goud en zilver

Job Nijsen

Crypto ondernemer beschuldigd van afpersing van $8,75 miljoen

Arnold Hubach

Ripple onder vuur in voortslepende rechtszaak: ‘XRP is géén aandeel’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder