Ripple verstuurt 1.000.000.000 XRP, betalingsprovider aangesloten bij RippleNet

Het lijkt vandaag wel D-Day bij Ripple. Er komt namelijk een hoop nieuws voorbij over het project. In dit artikel nemen we de nieuwtjes allemaal met je door: Een van de grootste betalingsproviders ter wereld gaat gebruikmaken van RippleNet. De Bank of England lijkt interesse te hebben in Ripple (XRP).

De koers van XRP reageerde positief op recent nieuws én er werd voor meer dan $300 miljoen XRP verstuurd vanuit een wallet van Ripple zelf.

Ripple en Ria

Een van de grootste ‘Money Transfer Providers’ van de wereld sluit zich aan bij RippleNet. Ria Money Transfer, een dochteronderneming van Euronet Worldwide (en een van de grootste betalingspoviders ter wereld), heeft zich aangesloten bij RippleNet.

Ria maakt gebruik van xCurrent om hiermee toegang te kunnen krijgen tot het wereldwijde blockchain-betalingsnetwerk van Ripple. Inmiddels zijn hier al meer dan 200 financiële instellingen op aangesloten.

Ripple zal ook gebruik kunnen maken van de Digital Integrated Payments Cloud van Ria. Dit is een wereldwijd fintech-ecosysteem dat de traditionele manier van betalingen verstoort. Wat dat betreft sluit dit dus perfect aan bij het uitgangspunt van Ripple.

Ria heeft in meer dan 155 landen op meer dan 377.000 locaties van over de hele wereld klanten. Ze streven naar efficiëntere wereldwijde betalingen. Al de gebruikers van Ria versturen per jaar maar liefst $40 miljard.

Bank of England klaar voor Ripple?

Het tweede nieuwtje gaat over de Engelse bankgouverneur Mark Carney. Hij heeft aangegeven dat hij de Bank of England  klaar gaat maken voor de ‘vierde industriële revolutie’ die eraan zit te komen. Bij de Innovate Finance Global Summit vertelde Carney dat hij wil focussen op de stimulatie van innovaties voor fintech startups. Verder moet er ook prioriteit worden gemaakt op aspecten zoals klimaatverandering en Artificial Intelligence (AI).

Tot zo ver is dat voor Ripple niet heel interessant. Carney benadrukte echter ook dat opkomende digitale economie moet worden omarmd. In ontwikkelingslanden is dit een opkomend fenomeen doordat blockchain technologie en de gedecentraliseerde systemen hier een opmars maken.

Hoewel Ripple niet bij naam wordt genoemd, sluit de oplossing die het biedt wel heel nauw aan op het verhaal van Carney. De cross-border oplossingen van Ripple wordt namelijk door verschillende banken van over de hele wereld omarmt.

Eerder dit jaar werd al bekend dat er zo’n 40 centrale banken uit de hele wereld bezit zijn met onderzoek naar de implementatie van blockchain. De uitspraken van Carney lijken een open weg voor de implementatie van de Ripple Tech: betalingen over de hele wereld moeten ‘grenzeloos’ aanvoelen.

XRPLX en Nasdaq

Twee dagen terug kon je al lezen over de XRPLX van de Nasdaq. Zij gaan samen met Brave New Coin (BNC) de XRP toevoegen aan de lijst van indices. Sinds 1 mei is de XRPLX op de Nasdaq Global Index Data Service terug te vinden. Dit staat ook bekend als de GID Service.

Sinds dit nieuws schoot de koers even omhoog naar een waarde van $0,29 naar $0,31. Inmiddels is de prijs van een XRP weer terug gezakt naar ongeveer $0,30. De

Ripple XRP koers
De koers reageert overduidelijk op het goede nieuws.

 

Vrijgegeven XRP tokens

Er worden per maand telkens nieuwe XRP-tokens vrijgegeven (vanuit de escrow rekening) aan partners en ‘belangstellenden’. Deze tokens worden vanuit Ripple verkocht en vrijgegeven.

Ripple heeft nog een heel groot gedeelte van alle bestaande XRPs in kas. Vaak worden deze tokens ingezet voor de ontwikkelingen van het Ripple ecosysteem. Zo gebeurde dit op 1 mei ook weer:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!