carlos matos bitconnect

Scam alert! Bitconnect 2.0 komt uit in juli 2019

Bitconnect komt terug. Dat blijkt uit een tweet van ‘Bitconnect2.0’. Op 1 juli 2019 gaat het nieuwe project live. De invulling van deze nieuwe oplichtingsronde is nog niet bekend.

Het oude Bitconnect (BCC) was een klassiek piramidespel. In 2016 kwam de onderneming tot leven. Op het handelsplatform van Bitconnect kon je bitcoin uitlenen. De uitbetaling van leningen werd gedaan met de BCC-token. Niet in bitcoin.

De uitgeleende bitcoin werden vastgezet voor een bepaalde tijd tegen een rente van 0.25%(!) per dag. Dat tikt natuurlijk nogal aan. Het addertje onder het gras? Je kreeg dus in BCC uitbetaald.

Deze cryptomunt (je kunt je afvragen of Bitconnect wel door mag gaan als cryptovaluta) had van zichzelf totaal geen waarde. Er zit geen netwerk achter en was puur bedoeld als uitbetaling in het ecosysteem.

Aan de hand van het ‘lending systeem’ kon je BCC verdienen met het rekruteren van nieuwe mensen. Die nieuwelingen gaan vervolgens zelf rekruteren om ook meer BCC te verdienen.

Ga zo door en je hebt één van de grootste luchtbellen in de cryptospace tot nu toe te pakken. Op het hoogtepunt was de marktkapitalisatie van dit project zelfs ruim $2.7 miljard (!).

Er zijn een paar gelukkige zielen weggelopen met enorm veel geld, de rest kon het project in januari 2018 vaarwel zwaaien met verliezen.

En nu.. Nu is dit idee dus terug. Zo lijkt het. De exacte plannen rondom Bitconnect 2.0 zijn nog niet bekend.

Maar één plan is duidelijk: trap er niet in en blijf er ver van weg. Steek je tijd en geld in projecten die echt iets aan het bouwen zijn. Dit soort piramidespellen zijn in veel landen illegaal.

Wasu wasu wasuuu

Mocht je Carlos van Bitconnect nog niet kennen, check de video hieronder. Dit is de vader van een van de grootste memes in de cryptospace tot nu toe. En dat is, ondanks alles, best een prestatie.

Tijdens een conferentie van Bitconnect hield de beste man een presentatie die nog altijd populair is in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten.

Oké, nog eentje om het af te leren..

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!