Nieuws » Apple’s interesse in crypto groeit. DASH verhandelbaar op Apple Watch

Apple’s interesse in crypto groeit. DASH verhandelbaar op Apple Watch

Zowel cryptovaluta als cryptoprojecten boeken flinke vooruitgang dit jaar. Niet alleen als het gaat om de handel of koers van bitcoin (BTC), maar ook met betrekking tot een bredere adoptie. Grote partijen als Microsoft, Facebook en Amazon hebben interesse getoond in cryptovaluta. Ook Apple ziet nu de meerwaarde.

Momentum

De prijs van bitcoin steeg de afgelopen week en profiteerde van een aanhoudende, opwaartse trend. De koers van bitcoin, ’s werelds grootste digitale munt gekeken naar marktwaarde, kent sinds december al een stijging van meer dan 170 procent.

Begin deze maand werd bekend dat Apple de cryptospace gaat betreden, waarbij zij CryptoKit aankondigde, een toolbox voor ontwikkelaars om cryptografische functies te ontwikkelen voor iPhone apps. Wellicht een eerste stap naar een (hardware) wallet voor bitcoin of andere cryptomunten op de iPhone.

  bitcoin meester  

Crypto gaat mainstream

Uit onderzoek door Juniper Research is gebleken dat het aantal mensen dat digitale wallets gebruikt groeit en in 2024 waarschijnlijk de helft van de wereldbevolking zal bereiken. Aangezien Samsung en HTC tevens bezig zijn met degelijke ontwikkelingen mag het niet vreemd heten dat Apple van zich laat horen.

Met andere woorden gaat dit een bijzonder grote markt worden, waarbij zelfs sprake is dat de transactiewaarde binnen crypto-wallets de $9 biljoen ($9.000 miljard ) gaat overstijgen. Uiteraard ook voor Apple mogelijk een bijzonder winstgevende markt. Ook zinvol aangezien veel Apple-partners, zoals While Foods Market en Starbucks, al plannen hebben aangekondigd om cryptobetalingen te gaan accepteren.

Cryptomunt DASH op de Apple Watch

Uit het laatste nieuws blijkt nu ook dat de iOS-wallet van Dash, een open-source crypto-project en cryptovaluta, nu compatibel is met de Apple Watch Series 4 Watch OS5. Gebruikers kunnen de Dash-cryptovaluta (DASH) direct op hun smartwatches ontvangen. De Dash Wallet is naar verluidt de eerste Dash-wallet voor iOS. Het is de enige wallet die rechtstreeks verbinding maakt met het Dash-netwerk, waardoor er verder geen servers van derden in het spel zijn.

De Dash-wallet heeft ook bepaalde functies, waaronder de mogelijkheid om de huidige koers te zien, betalingen te verzenden en te ontvangen en betalingen te verrichten met behulp van gezichtsherkenning. Daarbij: er worden geen transactiekosten in rekening gebracht wanneer er geld wordt overgemaakt.

Bronnen: Apple, Forbes, Juniper, Inside Bitcoins

Foto: Flickr / Maurizio Pesce

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Arnold Hubach

Bitcoin ATM’s met 500% gegroeid, VS marktleider met 3.700 stuks

Wessel Simons

Adoptie: CME komt in 2020 met bitcoin opties op de markt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder