Apple lanceert Cryptokit voor cryptografische functies in iPhone apps

Apple kondigt de CryptoKit aan, een toolbox voor ontwikkelaars om cryptografische functies te ontwikkelen voor iPhone apps. Is dit een eerste stap naar een (hardware) wallet voor bitcoin (BTC) of andere cryptomunten op de iPhone?

Apple Cryptokit

De onthulling van de CryptoKit is vandaag gepland tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC).

Door middel van de CryptoKit kunnen ontwikkelaars een aantal cryptografische toepassingen uitvoeren:

  • ‘hashing’: een functie om een groot aantal getallen om te zetten in een kleiner aantal. De output is de hash of hashcode.
  • het genereren van publieke sleutels (‘keys’) en versleuteling (encryptie)
  • Digitale handtekeningen én uitruil van publieke sleutels (‘keys’).
  • De publieke sleutels zijn op te slaan in de iPhone. Onder meer in de zogenaamde Secure Enclave van Apple. Dit is een versleutelde opslag ingebakken in de A7 chip en nieuwere chipversies, de motor van de iPhone.

Frederic Jacobs, cryptografisch specialist bij Apple, zegt het volgende over Twitter hierover:

Ook Viktor Radchenko, oprichter van de Trust Wallet (onderdeel van Binance) ziet het als een serieuze stap om de iPhone in een hardware wallet te transformeren.

Samsung

Samsung, die andere smartphone gigant, gaat inzetten op bitcoin mining chips. De algemeen directeur van Samsung Foundries China, Charles Song, zegt dat de hardwaregigant zich gaat richten op chips voor het delven van BTC.

De Koreaanse firma werkt – naar verluidt – ook aan een eigen cryptomunt, de Samsung Coin. De Samsung S10 en S10+ heeft een ingebouwde cryptowallet voor het opslaan van cryptomunten op je mobiel. Die wallet ondersteunt geen bitcoin, maar wel ether en ERC20 tokens.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!