Bitcoin Analyse: BTC op $8.000. Op weg naar higher lows?

Bitcoin (BTC) heeft wederom een rustig dagje. De prijs van één bitcoin ligt op dit moment rond de $8.000. Maar de vraag is natuurlijk: Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de vorige analyse schreef ik dat de pullback was begonnen nadat een whale 25.000 bitcoins had verplaatst naar Coinbase en had daar potentiële prijs doelen bij. Hoe staat de koers er nu voor en wat kunnen we verwachten? Lees snel verder!

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is er niet veel veranderd. De dagelijkse trend is niet meer bullish voor nu en daarom ben ik aan het kijken naar een wekelijkse higher low die moet gaan vormen. Op basis van 100WMA (blauwe lijn) verwacht ik dat we de komende weken die kant op gaan.

De 100WMA zal de komende weken licht stijgen en het prijsdoel daarbij zou ongeveer $6.800-$6.900 zijn. Veel mensen in de crypto space verwachten dat we richting de $6.000-$5.500 gaan, maar omdat iedereen dat verwacht is de kans kleiner dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren.

bitcoin higher low
Figuur 1: Er moet een wekelijkse higher low worden gevormd. Initieel prijs doel is daarbij de 100WMA (blauwe lijn)

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Sinds mijn vorige analyse afgelopen dinsdag is de prijs licht gestegen, maar $8.000 lijkt een weerstand te zijn. In figuur 2 zien we dat de RSI inmiddels flink is “afgekoeld”, maar zit in een neergaande trend.

In de afgelopen dagen lijkt zich ook een bear flag (twee korte rode lijnen) te hebben gevormd. Als deze doorzet is het doel $7.200 (futures gap, figuur 3 in de vorige analyse) en de 0.382 Fibonacci niveau ($6.850).

prijs analyse 38 figuur 2
Figuur 2: Er vormt een bear flag op de dagelijkse koers, als deze doorzet is het doel $7.200 – $6.850

Vergelijking parabolische beweging 2019 vs 2015

Als ik terugkijk naar 2015 zie ik dat de 0.618 een doel is voor de correctie en dat de prijs 12.5% onder de 21EMA (oranje lijn) komt (figuur 3). Geschiedenis herhaalt zich niet altijd exact, maar geeft wel een indicatie van wat we kunnen verwachten.

Als we naar dan weer naar figuur 2 kijken dan zien we dat de koers al een beetje eronder heeft gezeten. Als de prijs 12.5% zakt onder de 21EMA dan is de prijs ongeveer $6.900, wat in lijn is met bovenstaande prijs doelen.

Bitcoin koers verloop
Figuur 3: In 2015 zat de koers tot 12.5% onder de 21EMA, wat we zouden kunnen verwachten voor de huidige prijsbeweging.

Wat gaat bitcoin doen?

Op de wekelijkse grafiek gaan we een higher low vormen, nu de dagelijkse uptrend is verloren. De prijsdoelen daarvoor zijn $7.200 (futures gap) en $6.800 – $6.900 (Fibonacci 0.382 en 100WMA). De koers kan die doelen halen als de bear flag op de dagelijkse grafiek doorzet.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!