Bitcoin Analyse

Bitcoin (BTC) boven de $8.000. Rusland wil bitcoin mining straffen

Bitcoin (BTC) kabbelde de afgelopen dagen wat voort, maar vandaag maakte de grootste cryptomunt weer eens een sprongetje omhoog. De gemiddelde waarde van BTC lag vanmiddag nog rond $7.650, binnen een uur schoot de prijs op sommige beurzen naar $8.000 per bitcoin.

bitcoin btc prijs
Bitcoin koers van 10 juni
bitcoin meester

Bitcoin en Rusland

Rusland wil bitcoin miners beboeten. Het bezitten van bitcoin en andere cryptomunten is helemaal prima. Het is echter niet de bedoeling dat je de valuta gebruikt. Niet kopen, niet verkopen en gewoon echt helemaal niet gebruiken. Het enige wat je mag doen is hodlen.

De voorzitter van de Russische Staatsdoema (lagerhuis van Russische parlement) liet de plannen horen tijdens het International Economic Forum in St. Petersburg. In een interview sprak Anatoly Aksakov deze intenties uit.

”Acties met cryptomunten zijn ontwettig. Dat betekent dat minen, oprichten van handelsplekken en circulatie verboden is.”

Antaloy Aksakov

Zo’n beetje alles is verboden. Maar je kunt dus prima je bitcoin vasthouden in Rusland. Wil je er iets anders mee doen? Dan is het aan te raden om uit Rusland weg te blijven wanneer deze regels echt gaan gelden en worden gehandhaafd.

Crypto en blockchain

Gek genoeg kwamen er eerder deze maand nog een hoop positieve geluiden uit de hoek van Rusland als het gaat om crypto en blockchain. Met de nadruk op crypto en blockchain, het land lijkt niet zo positief te staan tegenover bitcoin.

Vladimir Putin, de leider van Rusland, flirtte gezamenlijk met de Chinese President Xi met crypto en blockchain. De landen willen samen de maatregelen van Amerika omzeilen. Een manier om dat te doen is de Amerikaanse dollar niet gebruiken.

En daar zien de leiders een rol weggelegd voor crypto en blockchain. Toch lijken beide landen vooral geïnteresseerd in centraal geregelde chains en eventuele valuta. Bitcoin is en blijft eng voor bijna alle landen ter wereld.

Niet geheel onlogisch, want de belofte van bitcoin is natuurlijk om macht (verder) te decentraliseren. Iets waar wereldmachten niet op zitten te wachten.

Om deze revolutie vorm te gaan geven overweegt Rusland om een cryptohub in de buurt van China te openen.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!