Coinbase omzet cryptobeurs staat in lijstje met 'Top bedrijven van 2019' van LinkedIn
Nieuws » Handelsvolume van bitcoin op Coinbase op hoogste punt sinds 14 maanden

Handelsvolume van bitcoin op Coinbase op hoogste punt sinds 14 maanden

Het handelsvolume van bitcoin (BTC) op cryptobeurs Coinbase was in mei hoger dan in de afgelopen 14 maanden.

De grootste handelsbeurs voor cryptocurrency in Amerika verhandelde in totaal 738.959.42 BTC volgens Bitcoinity. Dat is ongeveer $5.9 miljard (!) aan verhandelde waarde.

Records

Dit is het hoogste volume van de beurs sinds maart 2018. Er is ook een compleet nieuw record gezet: er is de afgelopen zes maanden nog nooit zoveel gehandeld op de beurs als in elke andere periode van een half jaar hiervoor. Het gemiddelde handelsvolume in dagwaarde (in dollar, dus) lag in deze periode hoger dan ooit.

De recente stijging van bitcoin draagt daar natuurlijk aan bij.

bitcoin coinbase maandelijks volume
Maandelijkse handelsvolume in bitcoin van Coinbase

In bovenstaande grafiek is duidelijk één hele grote piek te zien. In december 2017 werd er maar liefst 1.275.295.522 BTC heen en weer geschoven op de exchange. De hoogste prijs van BTC in die periode was $19.891. Een gigantisch handelsvolume, dus.

Bitcoin

De prijs van een bitcoin ligt op dit moment rond de $7.800. Dat is een flink stuk minder dan in 2017, maar toch lijkt de cryptomunt weer langzaam uit een dalletje te klimmen als het gaat om populariteit. Het volume van de maand mei is ongeveer 60% van het hoogste punt.

Het is nu vooral afwachten wat de bitcoin prijs gaat doen. Bij een grote stijging kan de interesse zomaar weer eens tot grote hoogte gestuwd worden. De gekte als tijdens het einde van 2017 is misschien nog ver weg.

We zijn immers in niet al te lange tijd 100% gestegen als je puur kijkt naar prijs. En we hebben nog wel een of twee grote runs omhoog nodig om richting de prijsrecords te gaan.

Maar er is meer: bitcoin lijkt steker dan ooit als je kijkt naar ‘fundamentals’. De marktdominantie stijgt, het aantal transacties op het netwerk groeit gestaag en ook de hashrate stijgt. Je kunt er hier meer over lezen: 7 redenen waarom de ‘fundamentals’ van bitcoin (BTC) sterker zijn dan ooit.

Dat het netwerk van bitcoin sterker wordt betekent echter niet dat we met 100% zekerheid omhoog gaan qua prijs. We staan immers een stuk lager dan in 2017. Terwijl het netwerk steeds volwassener wordt.

Bron: Coindesk

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Bitcoin stagneert rond $10.225, Stellar (XLM), Ripple (XRP), IOTA stijgen

Robin Heester

Craig Wright vraagt opnieuw uitstel voor zaak over 500.000 Bitcoin (BTC)

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder