Bitcoin (BTC) daalt onder $7.900, cryptomarkt slinkt deze week $20 miljard

Update 20.45 uur - Bitcoin (BTC) is het afgelopen etmaal ruim 3% gedaald naar $7.828 (bron: marktindex Messari.io). Bitcoin trekt de altcoins naar beneden. De totale marketcap fluctueert tussen $236 miljard (Messari) en $251 miljard (Coinmarketcap). Uitgaande van de CMC-index is de markt in één week tijd (1 juni - 8 juni 2019) ruim $20 miljard kleiner geworden.

Nieuwsoverzicht: Rusland, Bitfinex en privacy bij bitcoin

Een overzicht van het laatste nieuws op bitcoinmagazine.nl:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Putin (Rusland) flirt met blockchain, bitcoin en crypto, Universa sluit deals

De afgelopen dagen heeft er in St. Petersburg een enorm evenement plaatsgevonden. De SPIEF, het St. Petersburg International Economic Forum, is in de afgelopen jaren dé plek geweest om grote zakelijke deals te sluiten.

2. Gestolen Bitcoin (BTC) van Bitfinex hack in beweging

Gestolen bitcoin van de Bitfinex hack in 2016 zijn na drie jaar weer eens in beweging. In een reeks transacties die begonnen rond 08:00 uur, verliet 17.254 BTC (dagwaarde van ongeveer $137.000) van een wallet die werd gevuld na de hack.

3. Deze 4 protocollen moeten bitcoin (BTC) meer privacy bieden

Een belangrijk aspect van het Bitcoin-netwerk, dat voor verbetering vatbaar is, is privacy. Natuurlijk, bitcoin-transacties zijn pseudoniem, maar zoals we keer op keer zien, maakt dat nog niet anoniem. We zetten vier privacy protocollen op een rij.

Bitcoin (BTC) analyse

Bitcoin (BTC) daalt onder $7.900, cryptomarkt slinkt deze week $20 miljard

Bitcoin koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

John van Meer concludeert in zijn analyse vandaag:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="John van Meer"]Op de wekelijkse grafiek gaan we een higher low vormen, nu de dagelijkse uptrend is verloren.

De prijsdoelen daarvoor zijn $7.200 (futures gap) en $6.800 – $6.900 (Fibonacci 0.382 en 100WMA). De koers kan die doelen halen als de bear flag op de dagelijkse grafiek doorzet.[/penci_blockquote]

De conclusie van analist Elroy Ryon op de korte termijn:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Elroy Ryon, Het Crypto Huis"]Het sentiment is voor mij op dit moment erg bearish. We zitten onder een aantal belangrijke indicatoren. Ook is Bitcoin door zijn trendlijn heen gevallen.

Omdat de prijsactie erg zwak is, zal het mij niet verbazen dat wij de re-test van de 8150 zone niet gaan halen, en dat BTC er al eerder voor kiest om een nieuwe lokale ‘lower low’ te maken.[/penci_blockquote]

Op de korte termijn ziet Ryon de levels $7.550 en $7.150 als support levels.

Misss Bitcoin interview

Ook Madelon Vos alias Misss Bitcoin is niet verrast zodra bitcoin gaat corrigeren na de stijging van meer dan 100% afgelopen drie maanden. Anderzijds zit de koers nog wel in een opwaartse trend, waar de belegger zich kan vasthouden.

Litecoin (LTC)

Beleggingsgoeroe Peter Brandt vindt dat de grafieken van Litecoin (LTC) en Ripple (XRP) er koopwaardig uitzien.

Mogelijke nieuwe toppen voor XRP zijn $0.5688 and $0.6260, aldus de Amerikaan. De huidige koers is $0,4107. Litecoin geldt als langer als de 'trekker' van de top 10. Beleggers lijken te anticiperen op de block halving die over ca. 58 dagen plaatsvindt.

Altcoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...