Deze 5 bitcoin (BTC) klonen schoten de lucht in afgelopen week

Bitcoin (BTC) schoot dit weekend door de $9.000 en brak even door de $9.300. Op moment van schrijven staat de koers op $9.175 (-1,6%). Volgens analisten is op de korte termijn het niveau $8.800 een belangrijk supportlevel voor BTC om ‘bullish momentum te houden.

De koers van deze 5 bitcoin (BTC) klonen ging de lucht in

Publieke blockchains zoals bitcoin en ethereum zijn open source. Het staat iedereen vrij om een cryptomunt te ontwikkelen op bitcoin of ethereum en daar de naam van bitcoin in te verwerken. Er bestaan op dit moment tientallen klonen van bitcoin.

Bitcoin Cash is een splitsing van Bitcoin en Bitcoin SV is op zijn beurt weer een splitsing van Bitcoin Cash.

Daarnaast zijn er grotere ‘caps’ zoals Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Maar in de onderste regionen van de cryptomarkt duiken regelmatig klonen op met een zéér lage marktwaarde. Enkel en alleen bedoeld om te speculeren.

De volgende vijf ‘low caps’ BTC klonen wisten afgelopen weer fors in waarde te stijgen.

1. Bitcoin Zero (BZX)

Bitcoin Zero is een ‘hard fork’ van bitcoin en heeft een focus op privacy en een proof-of-stake consensusmodel. De cryptomunt heeft slechts een market cap van $92.000, en wist de afgelopen week maar liefst 310% in waarde te stijgen. Vanwege de lage marktwaarde en amper volume, lijkt deze cryptomunt een speeltje van slechts een handjevol handelaren. Net zoals met Bitcoin 2, is de kans groot dat deze cryptomunt een stille dood sterft.

2. Bitcoin Core (BTCC)

Bitcoin Core is een splitsing van Bitcoin Clashic, wat op zijn beurt een splitsing van Bitcoin was. De makers erachter staan achter de ‘echte visie’ van de Bitcoin “Core” community: een vooraanstaande groep bitcoin ontwikkelaars die de technologische koers van bitcoin beïnvloeden.

Het is onduidelijk of deze groep ontwikkelaars ook hierbij betrokken is.

De market cap én het handelsvolume is te verwaarlozen en de waarde is $0,4 per BTCC laag. Niettemin wist de cryptomunt flink te stijgen de afgelopen week: zelfs 211%.

3. Bitcoin Planet (BTPL)

Bitcoin Planet is een bitcoin kloon met één van de laagste marktwaardes. Naar eigen zeggen is het doel    om educatie over bitcoin en cryptomunten te stimuleren.

De cryptomunt schoot ruim 200% de lucht in afgelopen week, met een market cap iets boven de $8.000.

4. BitcoinGenX (BGX)

BitcoinGenX is een afsplitsing van Bitcoin Green, wat op haar beurt een afsplitsing is van Bitcoin. De enige manier om cryptomunten te vergaren is om deze vast te houden (‘hodl’) als masternode of te ‘staken’ via een proof-of-stake algoritme.
Ook deze kloon wist in korte tijd met 191% in waarde toe te nemen. Er is sprake van een lage marktwaarde en elke BitcoinGenX heeft een waarde van $0,225.


5. Bitcoin Turbo Koin (BTK)

Ook een bitcoin token kan uiteraard niet ontbreken, in dit geval de Bitcoin Turbo Koin, eerder bekend als Bitcoin Token Het is een privacycoin, met proof-of-stake consensusmodel in combinatie met masternodes.

Van een andere orde: bij grote broer Bitcoin wordt er serieus onderzocht om tokens uit te geven op het Lightning Network (Spectrum project), ondertussen is Bitcoin Turbo Koin al een feit. Wederom een zeer lage market cap met $158.000, maar ook een flinke stijging van 164% in korte tijd.

Bron: Nulltx

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!