Bitcoin (BTC) koers daalt naar $7.700, analisten anticiperen op correctie

De Bitcoin (BTC) koers is het afgelopen etmaal ruim $350 gedaald, een min van 3,3%. Ook Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) staan in de min, zoals de meeste altcoins uit de lijst. De koersen corrigeren na de ongekende opmars van de cryptomarkt in de maanden april en mei. Hoe beoordelen analisten het huidige koersbeeld? Een korte BTC update op 2e Pinksterdag.

Nieuwsoverzicht

Een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen dagen:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Deze analist ziet bitcoin (BTC) door $10.000 breken vanwege GlobalCoin Facebook

De bitcoin (BTC) koers breekt deze maand nog de $10.000 grens, voorspelt Naeem Aslam, chief market analist bij de Londense investeringsfirma ThinkMarkets. Aslam baseert zijn uitspraak op technische indicatoren en de hype rondom GlobalCoin, de cryptomunt van Facebook.

2. Putin (Rusland) flirt met blockchain, bitcoin en crypto, Universa sluit deals

De SPIEF, het St. Petersburg International Economic Forum, is in de afgelopen jaren dé plek geweest om grote zakelijke deals te sluiten. Dit jaar zijn er ook weer veel interessante lezingen geweest, waarin de visie en toekomst van Rusland aan bod kwamen. De link met blockchain lijkt in de digitale transitie een belangrijke schakel te zijn.

3. Verdian van Quant Network (QNT): ‘Overledger kan alle blockchains verbinden’

In een tijd van talloze blockchains is het soms moeilijk om te kiezen. Gilbert Verdian, ceo van Quant Network, wil bouwen aan een wereld waar je niet hoeft te kiezen. Met Overledger komt zijn bedrijf met een manier om de verschillende blockchains te verbinden.

Bitcoin update

De koers van bitcoin (BTC) is het afgelopen etmaal gedipt richting $7.600. Gisterochtend om 10 uur stond de koers nog rond de $8.000. Vannacht om 2.30 uur stond de koers op $7.575. Sindsdien krabbelt de koers enigszins op. Bij Coincap.io staat de gemiddelde koers op $7.745 en bij Messari.io iets lager: $7.713.

De afgelopen week is de bitcoin (BTC) koers met 9,8% gedaald. De afgelopen drie maanden is de koers met 100% gestegen. Een correctie ligt dan ook op de loer. Vraag is alleen hoe diep de correctie gaat. Naar $6.000 bijvoorbeeld, volgens sommige beleggers een ideale positie om een ‘long’-positie in te nemen.

Bitcoin (BTC) koers daalt naar $7.700, analisten anticiperen op correctie

Analist Josh Rager vindt dat de huidige grafiek ‘er niet goed uitziet’. Een daling richting $7.200 is niet uitgesloten.

Voor ‘Pierre’, een analist uit Frankrijk die de cryptomarkt nauwgezet volgt, is er weinig veranderd sinds medio mei. Hij gelooft niet dat de koers daalt naar $6.000 waar sommige beleggers op hopen.

Volgens Big Chonis is het volume in het voordeel van de ‘bulls’ op dit moment.

Crypto Dog ziet voorlopig de dip doorzetten, voordat de koersen van bitcoin en de altcoins weer een nieuwe opwaartse trend inzetten.

Altcoins

Weinig altcoins kunnen zich aan de daling van bitcoin onttrekken. De meesten staan in de min. Diverse analisten zien genoeg kansen op de altcoinmarkt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...