bitcoin BTC koers update

Bitcoin Analyse: BTC op $7.823. Wat gaat de koers doen?

Bitcoin heeft de afgelopen dagen fors ingeleverd op de prijs, we staan momenteel ruim $1.000 lager dan op 30 mei. Toen zaten we eventjes boven de $9.000. Momenteel zitten we rond de $7.800.

Vooralsnog lijkt het erop dat de daling nog niet voorbij is.

Bitcoin weekly chart

Als we uitzoomen en kijken op de weekly hadden we de voortekenen al wel een beetje kunnen zien, met de gravestone doji candle op de weekly. Momenteel is daar een hele rode candle bijgekomen, en de week is nog niet over. Bulls reageren voorlopig zwak en het lijkt erop dat de bears weer de controle hebben genomen over de markt.

Het sentiment lijkt een beetje te zijn gekeerd. Van uitermate positief naar negatief.

Weekly candle voor bitcoin (Bron: Bitmex)

Als we verder inzoomen op de day chart, dan zien we heel duidelijk dat whales hoog hebben verkocht, en dat er daarna een bulltrap is opgezet door whales. Dat doen zij om om weer hoger te kunnen verkopen en/of te shorten. We hebben op de day chart een daily resistance lijn welke zich bevindt op $8.100.

Gaan we daar boven sluiten? Dan zullen we de koers opnieuw moeten analyseren. Daar lijkt het voorlopig echter niet op. Ik verwacht een daling naar $7.000-$7.200.

Daily chart bitcoin (Bron: Bitmex)

Head and shoulder

Wanneer we kijken naar de four hour chart zien we wat interessants ontstaan. Namelijk een head and shoulder patroon. Deze hoeft niet afgemaakt te worden, het kan zijn dat we de rechter schouder niet gaan zien.

Mochten we eerst naar beneden gaan dan kan je dat patroon laten voor wat het is. Kijkend naar de chart, zien we dat we al eens getest hebben op het golden pocket niveau: de .618 lijn. Dit was toen sterk, ik verwacht dat we uiteindelijk dus een higher low maken, deze zal ongeveer uit moeten komen op de 0.5 fib lijn.

Die lijn ligt rond $7.100. Gaan we die houden, dan kunnen we verder omhoog kijken en dan in eerste instantie de $7.500 grens doorbreken. Wanneer we daar steun vinden kunnen we weer richting $7.800 kijken.

Korte termijn weerstand ligt voor de 4hr chart op $7.860, als we daar doorheen breken is de kans groot dat we de rechterschouder af gaan maken. Ik heb een gedetailleerde chart bijgevoegd, waarin je de scenario’s kan zien.

4 uurs grafiek bitcoin (Bron: Bitmex)

Conclusie

Bitcoin zit nu in een bearish sentiment, maar er liggen teveel steun levels onder ons. En een stuk minder weerstand boven ons. Ik verwacht dus nog een korte terugval tussen de $7.000 en $7.200 en vanaf daar kunnen we weer omhoog kijken.

Altcoinbase

Wil je meepraten over crypto, en meerdere malen per week onze Live bitcoinupdates volgen? Meld je dan aan voor onze Telegram groep en Youtube kanaal:

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!